Brusselse is favoriete model van Victoria Beckham

Geüpdatet op 17 September 2014 door ELLE België
Brusselse is favoriete model van Victoria Beckham

leila3

De 23-jarige Brusselse beauty maakte pas enkele maanden geleden haar debuut op de internationale catwalks, maar is nu al het favoriete model van Victoria Beckham. De modewereld ligt aan de voeten van Leila Ndabirabe.

“Mijn mooiste herinnering tot nu toe: mijn catwalkdebuut voor Victoria Beckham. Op dat moment viel alles op zijn plaats en wist ik zeker dat ik voor het vak gemaakt was.”

Couture-allure bij Oscar de la Renta
Couture-allure bij Oscar de la Renta
Op het defilé van Natan
Op het defilé van Natan
Leila tijdens de modeshoot van ELLE België
Leila tijdens de modeshoot van ELLE België
Leila's eerste interview voor ELLE.be, backstage bij Tommy Hilfiger in februari
Leila's eerste interview voor ELLE.be, backstage bij Tommy Hilfiger in februari
Socializen met Kanye West en Lisa Verberght, backstage tijdens het defilé van Margiela
Socializen met Kanye West en Lisa Verberght, backstage tijdens het defilé van Margiela

Who’s that girl?

Leila Ndabirabe, de 23-jarige Brusselse met Burundese roots, zette pas enkele maanden geleden haar eerste schuchtere stappen op de catwalk maar geldt nu al als een van dé upcoming namen in het internationale modecircuit. Haar debuut is eigenlijk een late roeping: op haar zestiende wordt ze voor het eerst gespot door een talentscout van Elite die ze beleefd afwimpelt. De meeste meisjes zouden spontaan gaan zweven, maar Leila blijft haar nuchtere zelf en kiest resoluut voor haar studies. Die down-to-earth-mentaliteit heeft veel te maken met haar onzekere kindertijd: als tienjarige ontvlucht ze samen met haar moeder en zus de burgeroorlog in Burundi en komt ze in Brussel terecht, de stad waar ze zich onmiddellijk veilig en geborgen voelt.
Eens haar diploma rechten op zak is ze vastbesloten om het maximum uit haar modellencarrière te halen. Na enkele bescheiden opdrachten blijkt België al snel te klein voor de charismatische Leila. Carine Caillieret van IMM verwijst haar poulain meteen door naar de internationale bureaus in Londen en New York, waar de vraag naar etnische meisjes een pak groter is. In februari laat NY Models Management haar overkomen voor de fashion week en vanaf dan neemt haar carrière een vliegende start. Hoogtepunt is de ontmoeting met castingdirecteur Russell Marsh. Marsh is danig onder de indruk van haar rijzige gestalte (1m80) en haar ontwapenende lach en legt haar onmiddellijk vast voor de shows van Victoria Beckham en Tommy Hilfiger. Leila’s catwalkdebuut voor Victoria Beckham is trouwens een van haar mooiste herinneringen tot nog toe: op dat moment valt alles op zijn plaats en weet ze zeker dat ze voor het modellenwerk gemaakt is. Met tonnen zelfvertrouwen werkt ze vervolgens de ene show na de andere af: Marc Jacobs, Rodarte, Oscar de la Renta, Tory Burch, Hugo Boss... en wordt daarna meteen verwacht in Milaan voor de defilés van Versace, Gucci, Roberto Cavalli, Sportmax, Emilio Pucci, Bottega Veneta en Marni. Ook buiten de shows toont ze zich een high end fashionista: ze leert snel dat de straat een verlengstuk van de catwalk is en adopteert de regels van de streetstyle. Een van de beste tips kreeg ze van haar booker in Milaan: zorg ervoor dat je altijd gespot wordt met de laatste nieuwe designerbag. De sociale media zijn bepalend voor de populariteit van een model en dus ook voor een label: een it-girl verkoopt nu eenmaal. “Gelukkig helpen mijn vriend en mijn familie me om alles te relativeren. Ik leef in een droom, maar ik probeer er gewoon van te genieten zolang het duurt.”

Het volledige artikel lees je in de ELLE van deze maand, het Septembernummer!

(Tine Zwaenepoel)