Isabelles London Fashion Week dagboek: dag 3

Gepubliceerd op 17 September 2014 door Isabelle Vander Heyde
Isabelles London Fashion Week dagboek: dag 3

dag drie

Een sexy Suzy Menkes, lichtgevend schoeisel, Disneyland theekopjes en een ronddraaiende front row: zo serieus is modeland niet... 

We beginnen de dag met een terugblik: gisterenavond stelde Tom Ford zijn zomercollectie  voor. Ikzelf was niet aanwezig, maar in zo’n geval kan je altijd op Suzy Menkes rekenen voor een levendige beschrijving. Zij vond het sexy, zoveel is duidelijk, “de kleren zijn uit zo’n mooi materiaal gemaakt, zo mooi vervaardigd, dat ze een soort van seks couture vormen. Prachtig!” Ze draait dan wel seizoenenlang mee, Suzy is haar zin in pikant nog niet verloren!

Tom Ford 1 Tom Ford 2

Ikzelf verhuis vanmorgen mijn kantoor naar Anya Hindmarch. Temidden de visagisten en kappers schrijf ik enkele interviews uit. Op het menu staan gezonde yoghurts, blueberry muffins en kokosnootsap-uit-een-echte-kokosnoot. In een hoek maakt een idioot met Frans accent van zijn neus –de man eist dat niemand in een straal van 10 meter rond hem staat, anders kan hij niet nadenken. De typische backstage dus, alleen de modellen ontbreken. 

Schermafbeelding 2014-09-16 om 11.34.32

Vreemd –ik krijg er het komende uur slechts één te zien. Nochtans zijn de face charts veelbelovend. “We baseren ons op kleine meisjes die voor het eerst hun lokken föhnen”, wordt me verteld. “Daarvoor wreven we helium ballonnen door het haar van de modellen.” Leuk.

Schermafbeelding 2014-09-16 om 11.33.14

De reden waarom ik absoluut deze show wilde zien? Accessoire ontwerpster Anya Hindmarch staat voor pure fun! Vorig seizoen speelde Tony the Tiger de hoofdrol in haar collectie, benieuwd wat het nu wordt! Backstage spot ik alvast een crew dansende skeletten.

Schermafbeelding 2014-09-16 om 11.33.39

Maak ook kennis met Cliff! Hij werkt voor Nu Kleen, een bedrijf dat instaat voor de schoonmaak van àlle shows in Londen. De backstage heeft voor hem dan ook geen geheimen, de vuilste geheimen van de sterren ook niet trouwens. “Ik heb de boel tijdens en na de presentatie van Rihanna voor River Island opgeruimd, dat was wild! Maar niets in vergelijking met de afterparties die Karen Millen –een Britse designer- geeft. Stella McCartneys is mijn favoriet: very classy! Ook Mick Jagger is een echte heer. Ik ontmoette hem tijdens één van L'wren Scotts laatste shows, hij kwam er zijn dochter aanmoedigen en filmde haar tijdens het hele gebeuren. De typische, trotse papa!”

Schermafbeelding 2014-09-16 om 11.59.54

Bekende gezichten op de catwalk. Mijn vriend-met-de-sloefkes (zie het verslag van dag 1) loopt vandaag op lichtjes. Iemand moèt een reportage over de schoenenkast van deze man maken!

Schermafbeelding 2014-09-16 om 11.37.03

Ook Onverstaanbarenaamuittokyo, die ik vorig seizoen in Parijs ontmoette, is van de partij. Aan haar grote glimlach te zien, geniet ze met volle teugen van het modecircus, verder zijn haar verklaringen nog steeds even onverstaanbaar als haar naam...

Schermafbeelding 2014-09-16 om 11.38.06

De show zelf stelt niet teleur: de modellen worden in fluo theekopjes aangevoerd, pronken met helium teddyberen en eigenwijze handtassen. Plots gaat het licht uit, komen de lichtgevende skeletten op en… beginnen de banken van het publiek rond te tollen. Disneyland! Zoals ik al zei: fun verzekerd bij Anya Hindmarch!

Anya

 

En dan is er Simone Rocha, steeds opnieuw de bloedmooie afsluiter van de Londense modeweek. Komende zomer wordt de bloem in al haar facetten verkend: verwerkt tot jacquard en opgenaaide motieven, herkenbaar in uitsnijdingen, ultra romantisch in de jurken die frêle bloemenblaadjes suggereren,... Een prachtig boeket dat me nu al doet verlangen naar juni 2015!

Simone Rocha

Simone Rocha2De modeweek zit erop, maar nog niet helemaal voor ons. Fotografe Tine en ik krijgen een toer achter de schermen van webretailer Asos. Een bezoekje dat we binnenkort exclusief uit de doeken doen op ELLE.be -stay tuned, het is de moeite!! 

Tine Schoemaker asos-5

 

Tine Schoemaker asos-6