HOW TO: blauwe eyeliner

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Anne Poelmans
HOW TO: blauwe eyeliner

illuBlauwe eyeliner zal je denken? Wen er maar aan want deze winter is het alomtegenwoordig in de make-upcollecties. Wij leggen je stap per stap uit hoe je het blauwe streepje netjes kan aanbrengen:

Benodigdheden:

- Le sérum Forever Youth, Yves Saint-Laurent,

- Le Teint Touche Eclat, Yves Saint-Laurent,

- L’illuminateur de teint Touche Eclat, Yves Saint-Laurent,

- L’eye-liner Dessin du regard Waterproof Bleu, Yves Saint-Laurent,

- Le mascara Volume Effet Faux Cils, Yves Saint-Laurent,

- Le Kiss & Blush n°4, Yves Saint-Laurent,

- La poudre Terre Saharienne, Yves Saint-Laurent,

- La poudre compacte Radiance, Yves Saint-Laurent,

- La palette Couture, Yves Saint-Laurent,

STAP 1: Breng het serum Forever Youth aan: begin op je neus en strijk het serum uit over de rest van je gelaat.

step-1

STAP 2: Breng de foundation aan (Teint Touche eclat) met een penseel of met je vingertoppen als je graag een meer natural resultaat wenst. Voor een optimaal resultaat taponeer (lichtjes drukkende beweging met je vingertoppen) je de emulsie best in. Breng ook een klein beetje aan op de oogleden, zo heb je een perfecte basis voor de eyeliner.

step-2STAP 3: Om een beetje extra structuur te geven aan het gelaat kan je Touche Eclat gebruiken. Breng een beetje emulsie aan onder de ogen en in je ooghoeken. Druk lichtjes aan opdat de Touche Eclat mooi versmelt met je huid.

step-3aSTAP 4: Om zeker te zijn dat je maquillage goed blijft zitten kan je best nog wat poeder aanbrengen op je oogleden. Poudre compacte Radiance is hiervoor het perfecte product.

step-4STAP 5: De eyeliner (Dessin du Regard Bleu) aanbrengen: om zeker te zijn dat het streepje mooi lukt kan je het best in 2 of 3 stappen uitvoeren. Begin bij de buitenhoek van je oog en stift naar binnen toe, tot de helft van je ooglid. Het tweede deel doe je door het streepje verder te laten uitlopen naar je binnenhoek van je oog. Om zeker te zijn ga je erna nog eens over de volledige lijn met je eyeliner Dessin du Regard Bleu.

step-5aSTAP 6: Breng het blauwe streepje aan op het andere oog. Best even lang en even dik. Anders kan je blik er wel eens erg bizar gaan uitzien.

step-5bSTAP 7: Om het blauw van je eyeliner te versteken kan je best ook blauwe mascara aanbrengen. Volume Effet Faux Cils van Yves Saint-Laurent is het product dat je best gebruikt.

step-8STAP 8: Om het extra fun te maken kan je nog een flashy kleurtje gebruiken op de lippen. Kiss & Blush Orange Fougueux (n°4) lijkt ons hiervoor perfect.

step-9STAP 9: Om te eindigen en je gelaat er mooi naturel uit te laten zien ga je best eens over je gezicht met een bruin poeder. Terre Saharienne van YSL is de perfecte match. Eventueel kan je ook over de rest van je gelaat een huidskleurig poeder aanbrengen: Poudre Radiance.

step-10Veel succes!