We love: Anthony Vaccarello voor Versus

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
We love: Anthony Vaccarello voor Versus

b8747277-c4e6-412c-ba54-039a46e2c5f3_medium

Big deal, very big deal: de Belgische Anthony Vaccarello bevestigt zijn rijzende modester met een capsule voor Versace’s zusterlabel Versus.

Wie? Belgische mode staat de laatste jaren dan wel bekend als understated sexy, Anthony Vaccarello moet het van bling bling, loeistrakke creaties en héél veel bloot hebben. Een combinatie die niet enkel bij sexy sterren scoort. Op enkele seizoenen tijd wist de designer zich van „beloftevolle nieuwkomer” tot „gevestigde waarde” te ontpoppen.

Let wel, niets goedkoops aan de looks die hij de catwalk opstuurt. De lijn tussen sexy en ordinair is flinterdun en slechts weinig weten die echt goed te beheersen. Vaccarello is er zo één, en zo ook Donatelle Versace. Weinig verwonderlijk dus dat ze onze landgenoot tot gastontwerper van Versus bombardeerde.

Hij stapt daarmee in de voetsporen van onder andere Christopher Kane en J.W. Anderson. Het resultaat is een zwart/witte collectie met ultrakorte rokken, asymmetrische coupes en leren details -de Vaccarello handtekening. De erfenis van Versace en Versus vinden we dan weer terug in de antieke motieven en gouden afwerking. Een meer dan gesmaakte collectie, die Vaccarello’s evolutie naar de top compleet maakt!