Marjolijns New York Fashion Week: dag 1

Gepubliceerd op 5 September 2014 door ELLE België
Marjolijns New York Fashion Week: dag 1

Schermafbeelding-2014-09-05-om-07.04.23

Over de combinatie mojito en jetlag, een aantrekkelijke Desigual collectie, Adriana Lima en een nieuwe ontdekking.

06:45 - Acht uur heb ik aan één stuk door geslapen, een prestatie, want mijn jetlags zijn meestal legendarisch. Gisteren ben ik in de loop van de middag geland en het moet overmoed geweest zijn die me vrijwel onmiddellijk naar het terras van een Mexicaanse bar dreef. Of gewoon kinderlijk geluk om terug in New York te zijn. Eén mojito later kan ik mezelf nog net terug naar het hotel slepen, maar de power nap haalt niet veel uit. Tijdens het diner houd ik amper mijn ogen open, maar ik ben gelukkig niet de enige.

Schermafbeelding 2014-09-05 om 07.04.35

Room with a view @ The Standard
Room with a view @ The Standard

07:15 - Ik ben wakker geworden met 'Empire state of mind' in mijn hoofd en mezelf kennende blijft dat nog een paar dagen hangen. In het beste geval... Eric Claptons 'Wonderful tonight' achtervolgt me al sinds eind 2013...

http://youtu.be/0UjsXo9l6I8

 

08:30 - Ik neem me voor de modeweekmarathon - Milaan en Parijs staan ook nog op mijn agenda - zo gezond mogelijk door te komen en ontbijt met een heerlijke granola met bessen en Griekse yoghurt.

10:00 - Zo'n modeweek is een hele organisatie: uitnodigingen voor de shows aanvragen, opvolgen of die al dan niet bevestigd worden (dat is geen garantie, zelfs een internationale titel als ELLE opent niet alle deuren), presentaties van merken die niet defileren ordenen en interviews voorbereiden. Ik installeer me in de bar van mijn hotel, The Standard, en breng mijn planning voor de komende dagen op orde.

Schermafbeelding 2014-09-05 om 07.04.47

11:30 - Mijn collega van Knack Weekend heeft een interview met de CEO van Desigual en  samen met de PR-agente vergezel ik haar naar het hoofdkwartier op 6th Avenue. Het merk heeft in New York alleen al vijf winkels en is ook hier dus erg populair.

13:00 - Terug naar het hotel voor een snelle en gezonde lunch in The Standard Grill.

15:00 - In het Lincoln Center, waar veel defilés plaatsvinden en ook het perscentrum is in onder gebracht, zit het stampvol voor de show van het Spaanse Desigual. Olivia Palermo en Poppy Delevingne zitten front row, al hadden we die laatste echt niet herkend, en op de catwalk zelf steelt Adriana Lima de show. In de collectie werkten Christian Lacroix en zijn team rond bloemen: rozen, hibiscus, dahlia's en madeliefjes. Ze worden afgewisseld met echt knappe pantalons en jasjes in Zuid-Amerikaanse motieven, en de effen shortjes met kleurige biesjes zouden we zo aan willen.

Adriana Lima
Adriana Lima

Desigual RS15 3715

Desigual RS15 3659

Desigual RS15 3514

16:00 - In de zaal ernaast defileert Tome, een voor mij nog onbekend New Yorks label, dat me door een Amerikaanse vriend werd aangeraden. Australiërs Ramon Martin en Ryan Lobo, de twee heren achter het merk, hebben een jarenlange geschiedenis in de modewereld, de eerste als designer, de tweede als stylist en lanceerden hun gezamenlijk project in 2011. Tome is naar eigen zeggen een pure, urbane en draagbare lijn, geen verrassing dus dat Helmut Lang hun grote voorbeeld is. De zomercollectie 2015 mengt klassieke en hedendaagse Indische invloeden (plissé, vouwen en drapages van de Sari) combineert kant met perforatie, gedrapeerde zijden tops of jurken met strakke rokken, en speelt met verhullen en onthullen. Dat laatste komt mooi tot uiting in een mouwloze ecru trench die met de beweging van het lichaam pastelblauwe en okerkleurige onderlagen toont. Een merk om te onthouden.

Tome RS15 2852

Tome RS15 2880

Tome RS15 3045

Tome RS15 3253

Tome RS15 3090

Tome RS15 2948

17:30 - Ik werk wat op mijn kamer en trek daarna naar de rooftop bar, met fenomenaal zicht op de Hudson River en Lower Manhattan. Ook op het dak, in de bar, is het zwembad dat ik al langer wou checken. Het blijkt een veredeld bubbelbad en mijn plan om morgenochtend wat baantjes te trekken valt in duigen.

Schermafbeelding 2014-09-05 om 07.15.16

20:30 - We trekken naar de STK Rooftop, een andere hippe bar om de hoek van het hotel voor een cocktail diner met de internationale pers, die ook op uitnodiging van Desigual is overgevlogen. De hapjes zijn heerlijk - we zijn ook gewoon uitgehongerd - en de drank vloeit rijkelijk. Er wordt erg intiem genetwerkt door de Italiaanse en Japanse pers - de tientallen selfies moeten dat vereeuwigen - en het uitzicht op 'the city that never sleeps'  is opnieuw indrukwekkend. It's a hell of a job..