Dit is Belgisch: 4 juwelenlabels die je moet kennen (4)

Geüpdatet op 11 Januari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Dit is Belgisch: 4 juwelenlabels die je moet kennen (4)

4 juwelenlabels

Een nieuw seizoen voor de deur, tijd om onze juwelenkist bij te vullen. Omdat we Belgische creativiteit hoog in het vaandel dragen: 4 labels van eigen bodem! 

LEES OOK: SOKI, MIA & MOI, SOUVENIRS DE POMME, YANNICK

LEES OOK: MELISSA KANDIYOTI, ELISA LEE, DIAMANTI PER TUTTI, STUDIOSINTH, JUST JULIA

LEES OOK: TAMAWA, LORE VAN KEER, ATELIER 11, RENEE, TIROIR DE LOU 

1/

ANGULAR

angular

Veruit onze favoriete nieuwkomer: Pieter Bostoen gaat doorgaans als interieur vormgever door het leven, maar legde zich een klein jaar geleden ook toe op 3D juweeldesign. Het resultaat: Angular, een label met futuristische juwelen uit zilver, verguld staal en gekleurde polyamide. Verrassend chic!

Prijzen tussen €25 en €225, afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Klik hier voor meer info en verkooppunten.

2/

CELINE D’AOUST 

Celine-daoust

Andere sfeer (en prijscategorie) bij Céline d’Aoust. Hier vind je fijne juweeltjes, die –met dank aan dieren, vleugels en soortgelijke poëtische opsmuk- toch voor een statement zorgen. Een mooi sieraad voor elke dag, zijn prijs dan ook dubbel en dik waard.

Prijzen tussen €200 en €1200, klik hier voor meer info en verkooppunten.

3/
TELLMEE 

Tellmee

Tellmee is het geesteskind van 2 ontwerpsters uit Bergen. Geometrie vormt de rode draad doorheen hun energieke collecties uit plexiglas. Origineel en lekker edgy met dank aan de scherpe kantjes van hun ontwerpen. Het label blaast dit jaar 5 kaarsjes uit, wat ons betreft mogen er nog een hoop bijkomen!

Klik hier voor meer info. 

4/
MIEKE DIERCKX 

Mieke Dierckx

Eentje voor de feestbeesten. Mieke Dierckx laat zich dit seizoen inspireren door Fred Astaire en de elegante jaren dertig –denk ringen en armbanden, gebaseerd op champagneglazen. Leuk, maar het allerleukste vinden we haar Astaire dasje: een leren juweeltje dat rond je kraag kan worden gestrikt.

Prijzen vanaf €60, klik hier voor meer info.