Fashion news: wat je vandaag moet weten

Geüpdatet op 8 Oktober 2014 door ELLE België
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Met diepe droefheid neemt Louis Vuitton afscheid van één van haar boegbeelden, Hunger Games- actrice Jennifer Lawrence gaat uit de kleren, en de langverwachte collectie van Cara Delevingne voor Mulberry ligt dan eindelijk in de rekken.

Voormalig CEO van Louis Vuitton, Yves Carcelle, heeft het leven gelaten op 66-jarige leeftijd. Hiermee verliest het Franse modehuis één van haar meest respectabele sleutelfiguren. Carcelle deed in 2012 reeds eerder afstand van zijn positie na decennialang notabele inspanningen te hebben geleverd voor het luxemerk. Zo breidde hij niet louter de Vuitton-collectie uit tot accessoires en eyewear, maar was het aannemen van Marc Jacobs als creative director voor het high end brand eveneens zijn verdienste. Huidig frontman van Louis Vuitton, Michael Burke, betuigt dan ook zijn rouw met volgende woorden: "Met het overlijden van Carcelle verliest het modehuis één van haar meest dierbare vrienden."

Naast vele andere celebs blijkt nu ook Jennifer Lawrence, onder meer gekend door haar hoofdrol in de film The Hunger Games, slachtoffer te zijn geworden van phone hacking. Dit had tot resultaat dat persoonlijke selfies, waarop de actrice in haar naakte zelf te zien is, op tal van online platformen verschenen. De autoriteiten werden intussen ingelicht, en er wordt gedreigd dat diegene die de foto's durft te verspreiden, riskeert vervolgd te worden.

Na lang wachten is het zover: Cara Delevingne lanceert eindelijk haar herfst-wintercollectie voor Mulberry, die sinds vandaag wereldwijd in de winkels te vinden is. Voor de zéér ongeduldigen onder ons: Shop hier de collectie online.

Angelina Jolie en Brad Pitt zijn een dikke week getrouwd, de eerste details/speculaties over hun geheime huwelijk komen los. Volgens Vogue Uk beschrijft “een vriend” van het koppel de bruidsjurk als “heel erg traditioneel, maar ook heel erg Angie. Ze droeg een eenvoudige, vloerlange jurk uit zijde en kant, en dat in combinatie met een sluier. Om haar hals hing een medaillon met de foto van haar overleden moeder Marcheline Bertrand.” Dat weten we dan ook weer!