Interview: Björn Borg en het nieuwe sporty chic

Geüpdatet op 11 Januari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Interview: Björn Borg en het nieuwe sporty chic

bjorn borg

De straat, een catwalk? Nonsens! Anno 2014 is het eerder een loopband. Sweaters, sneakers, jogging broeken, zelfs sportbeha’s veroveren het straatbeeld en staan hoog, héél hoog, op de stijlradar. Tijd om ons over deze evolutie te buigen –met de steun van een expert weliswaar. ELLE.be sprak met James Lee, creatief directeur van het Zweedse ondergoed- en sportlabel  Björn Borg. 

Sport staat momenteel in de schijnwerpers… 

En hoe! Mensen zijn steeds meer bezig met sport en workout. Vroeger ging een enkeling naar de fitness, tegenwoordig zijn marathons en sportieve uitdagingen hipper dan ooit. Voor of na het werk: het is meer dan ooit de gewoonte je dag te beginnen of eindigen met een uurtje workout. Sport maakt deel uit van onze cultuur, logisch eigenlijk dat dit overloopt in de mode.

Dat heeft natuurlijk zijn gevolgen op sportkledij? 

Inderdaad. Vroeger moesten we het doen met een verkleurde jogging en vormeloos shirt, vandaag de dag krijgen sportlabels meer kans zich te ontwikkelen en worden de collecties steeds mooier, steeds energieker. Het is niet langer gênant om in je sportoutfit te worden betrapt, je zou het bijna jammer vinden je “normale” kleren weer aan te trekken. Dat laatste gebeurt trouwens minder, niemand die nog opkijkt van sneakers op de werkvloer.

Wat betekent dit voor gespecialiseerde labels als Björn Borg? 

Het is een enorm interessante evolutie voor ons. De grensvervaging tussen ondergoed, badkledij en “dagkledij” biedt heel veel mogelijkheden om cross-overs te maken –vooral op het gebied van materiaal. Ons ondergoed maken we tegenwoordig bijvoorbeeld in dezelfde stof als onze sportkleren, kwestie van het ook zichtbaar –maar met het nodige comfort- te kunnen dragen. Hetzelfde gebeurt met badkledij en accessoires: we smijten alles in de mix!

De toekomst ziet er dus rooskleurig uit voor Björn Borg? 

De link tussen de sport- en modewereld is interessanter dan ooit. Ik denk dat we in de toekomst nog meer het technologische aspect ervan gaan verkennen. High tech materialen, nieuwe printtechnieken, het spelen met vormen,…: er valt nog heel wat te ontdekken en verbeteren. Het is een snel veranderende wereld en ik ga die uitdaging graag aan!

Een uitdaging die Lee komende zomer beantwoordt met bodysuits, neopreen en marmerprints:

Te extreem? Helemaal niet, ontdek hier hoe je deze stukken ook buiten de sportschool draagt:

sportbeha