De 5 leukste steden om te vertoeven als single

Geüpdatet op 1 September 2014 door Britt Valkenborghs
De 5 leukste steden om te vertoeven als single

Sarah Jessica Parker and Cynthia Nixon

Liefde kent geen grenzen. Als je de dating scene in je eigen omgeving een beetje beu bent, denk eens globaal. Immers, verandering van spijs doet eten. Deze 5 steden stellen jou als jonge, single vrouw zeker niet teleur. 

1. Stockholm, Zweden
Zweden staat niet enkel bekend omwille van de ongerepte natuur of haar populaire designcultuur. Ook de mensen mogen er best wel wezen. Als single vrouw kom je dus zeker ogen te kort. Bovendien blijkt de dating scene in Stockholm erg veelbelovend te zijn. Liever toch gelukkig op je eentje? De talrijke hotspots in deze dynamische stad vervelen je geen moment. Bovendien is Zweden één van de meest vrouwvriendelijke landen wereldwijd.

2. Shanghai, China
Wie statistisch gezien haar kans wil wagen om de liefde van haar leven te ontmoeten, trekt best naar China. In 2020 zouden er immers zowat 24 miljoen single mannen rondlopen. Shanghai wordt de kosmopolitische parel van China genoemd, dus deze stad laat je zeker niet onberoerd.

3. Melbourne, Australië
Deze stad wordt beschouwd als één van de meest leefbare steden, en dat niet zomaar. De  culturele en artistieke scene is nergens zo boeiend. Bovendien lijkt het alsof echt alle inwoners aantrekkelijk zijn. Of ligt dat gewoon aan het verleidelijke taaltje?

4. New York, Verenigde Staten
De stad waar reeds talrijke romcoms en romantische tv-series plaatsvonden. Hét mekka van de dating scene. Daten doe je daar niet enkel in de vorm van de klassieke dinner and a movie, maar op elk moment van de dag. Waarom geen gezellige brunch als date? Het kan allemaal.

5. Milaan, Italië
Of eender welke stad in Italië. De knappe en vastberaden Italiaanse man vind je daar namelijk overal. Aan romantische dating spots ook geen gebrek. Pizza met een rood wijntje erbij, of liever een wandeling met een heerlijke gelato door de vele romantische straten? Yes please.