Food. Bananenpudding pops met chocolade

Geüpdatet op 22 Februari 2018 Druk het recept af door Christin Ho
  • 4 h 20 m
  • 12 stukken
  • Medium
Food. Bananenpudding pops met chocolade

De cupcakes, cakepops en macarons hebben geen nieuwe geheimen voor onze smaakpapillen. Daarom zijn wij fan van deze luchtige bananenpudding pops met chocolade. Een pak gezonder, creatief en een lust voor het oog. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 x 65 g suiker
  • 2 koppen melk
  • 2 1/2 theelepel maizena
  • 2 eidooiers
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1 banaan
  • 12 houten ijsstokjes
  • 1 reep pure chocloade
  • discoballetjes
  • kersen
  • slagroom

Bereiding

     

    1. Laat de suiker en melk koken op een laag vuurtje totdat de suiker volledig is gesmolten. Haal de sauspan van het vuur en laat rusten.
    2. Doe de rest van de suiker en maizena in een kom. Mix het geheel. Voeg het ei en de eidooiers toe.
    3. Voeg de helft van de warme melk toe en klop het snel op. Blijf opkloppen terwijl je de rest van de melk toevoegt. Verhit het geheel opnieuw in de sausplan op middelhoog vuur.
    4. Blijf opkloppen. Wanneer je bubbels ziet ontploffen aan het oppervlak, blijf je het mengsel opkloppen voor 30 seconden voordat je het van het vuur haalt.
    5. Mix de vanillesuiker en de banaan in een keukenmachine tot puree. Giet de pudding erover.
    6. Verdeel de pudding over 12 vormpjes en steek een ijsstokje in het midden van de vormpjes.
    7. Vries ze in voor 4 uur.
    8. Smelt de chocolade in de microgolf voor 1 minuut. Roer tot een glad geheel.
    9. Haal de pudding pops uit de diepvries en dompel ze in de chocolade.
    10. Werk af met slagroom, discoballetjes en een kers.
    11. Vries ze terug in totdat de slagroom hard is.

    Recept en foto: The Kitchen McCabe

     

    Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be