Opvallende cijfers: 1 op 5 Britse vrouwen stalkt ex op sociale media

Geüpdatet op 1 December 2014 door Britt Valkenborghs
Opvallende cijfers: 1 op 5 Britse vrouwen stalkt ex op sociale media
vrouwen
Allison Williams in Girls

Social media maakt het ons ongetwijfeld gemakkelijker om mensen uit ons verleden in de gaten te houden. Dat bewijst een onafhankelijk onderzoek van OnePoll op 2000 Britse vrouwen, aan de hand van een hoofdzakelijk vrouwelijk publiek op het anonieme sociale netwerk Pencourage.  

Uit deze studie blijkt dat 30 procent van de ondervraagde vrouwen haar ex als vriend behoudt, of openlijk blijft volgen. Een klein kwart van de vrouwen houdt haar voormalige liefde liever stiekem in het oog. Wanneer er werd gevraagd of de vrouwen hun ex op een zwak (lees: dronken) moment hebben gecontacteerd gaf ongeveer 19 procent hieraan toe.

Uiteraard gaat het in het merendeel van de gevallen om een niet zo erg gezonde gewoonte. Waar we vroeger toevallig een ex tegenkwamen en van deze moment gebruik maakten om te kijken hoe het met hem/haar gaat, kiest het grote deel van de vrouwen ervoor om dit nu stiekem via social media te doen. In de eerste plaats niks mis mee, maar wanneer je op een moment van zwakte uit verveling ziet dat je ex erg gelukkig blijkt te zijn met een nieuwe liefde, is dat niet erg bevorderlijk voor je gemoedstoestand. Moraal van het verhaal? Blijf openlijk bevriend, of ban je ex volledig (ja, ook op Facebook en Instagram) uit je leven. Hoe het zit met de mannen weten we niet, het onderzoek werd namelijk enkel gedaan onder vrouwen. Maar dat wil niet zeggen dat het omgekeerde niet geldt.