A.F.Vandevorst opent eerste flagship store: een eerste blik

Geüpdatet op 11 Januari 2019 door ELLE België
A.F.Vandevorst opent eerste flagship store: een eerste blik

afv

Op 28 augustus opende A.F.Vandevorst haar allereerste flagship store en waar beter dan in hartje Antwerpen, waar het ruim 15 jaar geleden allemaal begon. Een eerste blik in de winkel.

A.F.Vandevorst fans worden eindelijk beloond voor hun engelengeduld. Na een aantal pop-up concepten of, zoals de designers het zelf noemen, ‘guerilla stores’ komt het Belgische label dan eindelijk op de proppen met een permanente shop in de Antwerpse Lombardenvest. Neem het van ons aan, het was het wachten waard.

In tegenstelling tot de inkleding van de guerilla stores, verdwijnt het decor deze keer naar de achtergrond. Dit laat toe om de collectie beter tot haar recht te laten komen en doet de winkel op een subtiele manier luxueuzer ogen. Voor de inrichting schakelden An Vandevorst en Filip Arickx de hulp in van scenograaf Bob Verhelst, die eerder al met het designersduo samenwerkte voor de expo ‘Katharina Prospekt’ en dus erg goed het DNA van het merk begrijpt. Met een sober maar gesofisticeerd kleurenpalet van witte tinten en meubels die een klinische sfeer oproepen, doet de inrichting meteen denken aan die iconische A.F.Vandevorst attributen zoals uniformen, ziekenhuisbedden en het hospitaal. Daarbij is elk meubelstuk – van kasten, tot rekken, tot planken – een geestelijke creatie van het ontwerpersduo, wat maakt dat elke kubieke centimeter van de shop 100% A.F.Vandevorst is.

Boven de winkelruimte werd een showroom ingericht waar de ontwerpers klanten zullen ontvangen en twee maal per jaar hun collectie zullen voorstellen, vanuit een persoonlijke en vertrouwde sfeer.

(Tine Schoemaker)
(Tine Schoemaker)

Het is een intieme boetiek geworden die even stijlvol als toegankelijk aanvoelt, helemaal A.F.Vandevorst dus. Met deze stap is voor de designers ongetwijfeld een nieuw hoofdstuk aangebroken! Een hoofdstuk dat hopelijk nog niet snel is uitgelezen, maar nog tal van internationale vertalingen krijgt.

AF-19
(Tine Schoemaker)

Parallel met de opening van deze flagship store, werden de website en de webshop van het label in een nieuw kleedje gestoken en beide worden later deze maand opnieuw gelanceerd.

www.afvandevorst.be

Lombardenvest 20, 2000 Antwerpen

(Tekst stagiaire Natalia Tjurina, beeld Ann Vallé en stagiaire Tine Schoemaker)