Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 28 Augustus 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion news

Wie is prins Harry's nieuwe vriendin? Is Beyoncé's huwelijkscrisis een marketingstunt? 

Cutting off the Kardashians. Kendall Jenner maakte geen grapje toen ze enkele weken geleden haar eigen achternaam verdoemde. Volgens de tiener is haar naam in de modewereld meer een hindernis dan een hulp, en dus laat ze die vallen als een baksteen. Weg Jenner, weg connectie met de Kardashians: voortaan heet Kendall gewoon Kendall –zo staat het toch op haar officiële portfolio. Naomi, Giselle en nu dus ook Kendall: topmodellen hebben geen familie nodig…

Kendall

Van je familie moet je het dus niet altijd hebben. Dat ondervindt ook Beyoncé, wiens vader en voormalige manager Matthew Knowles zo zijn eigen kijk heeft op haar huwelijkscrisis. “Het is één grote marketingstunt,” liet hij eerder deze week optekenen in een Amerikaans interview. “Het heet de Jedi mind trick en wordt vaak gebruikt in de business. Ik kan het weten, ik gebruikte het zelf vaak.” Beyoncé en JayZ zouden dus een buzz proberen creëeren door hun fans in de war te brengen. Dat laatste is alvast gelukt: de voorbije maanden zonden beide sterren de meest tegenstrijdige signalen uit. De ene dag bezingt Be de ontrouw van haar man, de volgende staan ze samen op een podium te snikken.

 Ook tussen Nicolas Ghesquière en voormalig werkgever Balenciaga rommelt het nog steeds. Het modehuis klaagde vorig jaar de ontwerper aan, nadat die in een interview liet weten “uitgebuit en uitgedroogd” te zijn geweest toen hij er als creatief directeur werkte. Vandaag besluiten beide partijen hun ruzie toch niet voor de rechter uit te vechten, maar opteren ze voor een minnelijke schikking. Dat verandert evenwel niets aan Balenciaga’s initiële eis: een schadevergoeding van zomaar eventjes zeven miljoen euro. Een grote mond, het kan je duur komen te staan… Benieuwd hoe Ghesquière, ondertussen aan de bak bij Luis Vuitton, zal reageren.

Toch ook nog goed nieuws: prins Harry heeft opnieuw de liefde gevonden. De gelukkige is de 25-jarige Camilla Thurlow, met wie hij meermaals in Saint-Tropez werd gespot. Over de brunette weinig bekend, behalve dat ze in een vorig leven tot Miss Edinburgh werd gekroond én vandaag actief is bij een liefdadigheidsorganisatie. The Halo Trust probeert wereldwijd (voormalige) oorlogsgebieden te ontmijnen en kon in de jaren negentig op de onvoorwaardelijke steun van Lady Diana rekenen. Iets zegt ons dat ook Harry voortaan zijn schouders onder het project zal zetten.

Camilla
Camilla Thurlow