3 trucs om je oogschaduw te boosten

Geüpdatet op 7 June 2019 door ELLE België
3 trucs om je oogschaduw te boosten

base10.jpg

Is je oogschaduw zijn glans kwijt? Mogen de kleuren wat meer uitkomen? Drie trucs om je oude make-up een boost te geven: 

1/

Doorzichtige base 

base1.jpg

Een vette basiscrème voor je oogleden, die eens aangebracht volledig onzichtbaar wordt. Het sterke punt? Eens je er normale oogschaduw over aanbrengt, worden de kleuren iets feller. Bovendien blijft je make-up langer dan gewoonlijk zitten.

Voor/na
Voor/na

2/

Gekleurde kohl 

base4.jpg

base5.jpg

Zin om verschillende kleureffecten uit één soort oogschaduw te halen? Dan moet je crèmeachtige kohl als basis gebruiken. De vette textuur zorgt er –net als de doorzichtige base- voor dat je make-up extra lang standhoudt. Groot verschil wel: dit product is niet doorzichtig, waardoor het effect op kleuren verschilt. Eenzelfde oogschaduw krijgt, afhankelijk van de gebruikte basiskohl, dus diverse tinten.

Zo gebruik je in combinatie met donkere oogschaduw best een zwarte, grijze of donkerbruine basis om een iriserende glans te creëeren. Een roze, beige of gouden kohl zal dan weer een lichter effect hebben.

basecoloree.jpg
Voor/na

3/

Water

base10.jpg

Geen base of kohl voorhanden? Ook water klaart het klusje –weliswaar met minder blijvende resultaten. Dop je oogpenseel in een beetje water en wrijf het rijkelijk in je oogschaduw. Je zal zien dat de kleur veel intenser wordt.

baseeau.jpg
Voor/na

(Via ELLE Belgique)