Bewezen: Lesbiennes hebben meer orgasmes

Geüpdatet op 1 December 2014 door Britt Valkenborghs
Bewezen: Lesbiennes hebben meer orgasmes

lesbiennes

Slecht nieuws voor heteroseksuele en biseksuele vrouwen. Uit een onderzoek, dat werd gepubliceerd in The Journal of Sexual Medicine, blijkt namelijk dat homoseksuele vrouwen tijdens het vrijen sneller een orgasme bereiken dan heteroseksuele of biseksuele vrouwen. 

De onderzoekers verzamelden gegevens van 6.151 alleenstaande mannen en vrouwen en vroegen hen hoe vaak ze een orgasme bereikten tijdens een vrijpartij met hun partner. Voor de mannen zijn de resultaten niet zo erg verrassend. Uit deze resultaten bleek namelijk dat mannen vaker een orgasme bereiken dan vrouwen. Bij de vrouwen zijn de resultaten echter wél erg opvallend. Heteroseksuele vrouwen zouden in 62 procent van de gevallen tot een orgasme komen, biseksuele vrouwen slechts 58 procent en lesbische vrouwen maar liefst in 75 procent van de gevallen.

Volgens de onderzoekers zijn deze resultaten wellicht te wijten zijn aan het feit dat lesbische vrouwen meer comfortabel zijn in hun eigen lichaam, maar ook omdat ze het vrouwelijke lichaam beter kennen. Bovendien kunnen heteroseksuele vrouwen heel wat makkelijker een orgasme bereiken als er meer aandacht wordt besteed aan het voorspel.