Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 20 Augustus 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

Fashion news

Swarovski steunt Christian Wijnants, Johnny Depp lanceert de carrière van zijn dochter en een zeker sekssymbool zet het heuptasje op de kaart... 

Ontwerper Christian Wijnants is opnieuw genomineerd voor een prestigieuze modeprijs. Na de Swiss Textile, ANDAM en Woolmark prijzen, maakt onze landgenoot kans op een Swarovski Innovation Award. Winnen of niet, enkel de nominatie levert hem al financiële steun op vanwege Swarovski voor de komende twee seizoenen. Best wel handig dus, die wedstrijden... Andere genomineerden zijn Mary Katrantzou, Peter Pilotto, Rodarte, Jay Ahr, Iris Van Herpen en Damir Doma.

Overname aan de mediatop: het online magazine Women's Wear Daily, beter bekend als WWD, is niet langer eigendom van Condé Nast, de groep die onder andere Vogue bezit. Nieuwe eigenaar is het relatief jonge Penske Media Corporation, dat nog een vijftal andere titels van de gevestigde mediagigant wist over te kopen. Style.com, die andere online stijlbijbel, blijft wel in het bezit van Condé Nast.

In ander bloedserieus modenieuws: Matthew McConaughey zet het heuptasje opnieuw op de radar. De acteur werd afgelopen week tijdens een sportwedstrijd met de welbekende "banaan" –bij de Amerikanen bekend als de fanny pack- rond zijn heupen gespot en kreeg meteen een micro onder de neus gedrukt. “Ik ben niet bang van de fanny pack... ik kan hier zòveel spullen in kwijt!” Leve Matthew, leve de banaan!

http://youtu.be/5oN11uTGSdo

Fan van mannen met tassen? Hier vind je er nog meer! 

Johnny Depp zet dan weer zijn dochter de kaart. De 15-jarige Lily-Rose Melody Depp vertolkt in de aanstormende film Yoga Hosers immers een rol naast haar vader. De horrorprent, gebaseerd op een Canadees stripverhaal, gaat over twee winkelbediendes ,waaronder Lily-Rose, die de strijd tegen het kwaad aangaan. Depp zelf speelt een mensenjager die ze bijstaat in die opzet. Lekker gek, die Depps.