De favoriete zomer-hotspots van de ELLE-redactrices

Gepubliceerd op 20 Augustus 2014 door Anne Poelmans
De favoriete zomer-hotspots van de ELLE-redactrices

opening favo zomeradressen anne

Vandaag: Anne Poelmans - coördinator ELLE.be

Als het regent dan moeten we ons verdriet gaan wegdrinken of wegeten in een gezellig restaurantje, als het mooi weer is dan wil ik buiten kunnen zitten. Mijn favoriete plekjes tijdens de 'zomer'maanden:

Ontbijt - Superette, Gent

Na sterrenzaak In De Wulf en gastrobistro Vitrine opende Kobe Desramault zijn derde zaak vlakbij Het Zuid in Gent. Superette is een ambachtelijke bakkerij waar je kan ontbijten, lunchen of avondeten, en dit alles in zijn typische rock ‘n rollstijl.

superette gent
foto: www.newplacestobe.be

Lunch - Tinsel, Antwerpen

Je voelt dat de uitbaters gepassioneerd zijn door gezond en lekker eten. Hier eet je de lekkerste slaatjes, quinoa's en taartjes (met natuurlijke suikers). Als het slecht weer is zit je binnen in het boho geïnspireerde kader, als het mooi weer is dan is er een zalig terras!

tinsel antwerpenStrand - Ongerept strand in het Zoute

Niets zo zalig als een ongerept stukje strand, zonder dagjestoeristen, zonder beachbar en zonder muziek. Voor mij is het stukje ongerept strand in het Zoute (tussen de Surfers Paradise en Rbsc Zoute) in Knokke de perfecte plaats om te genieten van de warmte van de zon.

Schermafbeelding 2014-08-20 om 12.47.45Restaurant - Grenzeloos, Retranchement

Retranchement is waarschijnlijk één van de meest schattige en charmante dorpjes ooit, gelegen naast Knokke. Als je het echt goed wil doen rij je dus met de fiets tot daar om er te lunchen op het terras of ga je er 's avonds naartoe om  je onder te dompelen in de gezelligheid van een open haard en schapenvellen.

grenzeloos retranchementCocktails - The Pharmacy, Knokke

It's magic. Cocktails met zweepjes, explosies in je mond. Verbazingwekkend welke emoties cocktailtovenaar Hannah Van Ongevalle kan opwekken met een cocktail.

the pharmacy

Slapen - De Stamper, Damme

Een beetje slapen in grootmoeders kamer, maar het kader waarin je logeert werkt erg op je gemoedstoestand. Deze boerderij straalt voor mij rust uit, de ruimtes binnen zijn fijn om te zitten of te tafelen en buiten in de tuin zit je in de wijde natuur.

de stamper damme
Foto: gastenkamer.com