Waarom je maar beter in rode lipstick investeert

Geüpdatet op 3 October 2017 door Ingeborg Deleye
Waarom je maar beter in rode lipstick investeert

rodelippen

Van Marilyn Monroe  over Rita Ora tot Rihanna: rode lippenstift wordt al decennialang door vrouwen gebruikt als een klassieker onder de make-up. Om de aandacht van mannen te trekken, misschien, maar uit onderzoek blijkt nu dat vrouwen met rode lippen zich ook extra zelfzeker voelen.

In de psychologische sfeer wordt rood geassocieerd met warmte, positieve energie en motivatie. Rood zou ook het kleur zijn dat het meest emoties losmaakt, en krachtige en ambitieuze gevoelens opwekt.

Rood betekent dus een psychologische boost voor je zelfvertrouwen, al blijkt ook dat het in één beweging het meest 'sexy' kleur van allemaal is. Wetenschappers aan de universiteit van Manchester ontdekten dat rode lippenstift de aandacht van het andere geslacht - verrassing - direct naar de lippen leidt. Daarvoor onderzochten de wetenschappers de oogbewegingen van vijftig mannen, die foto's van vrouwen met verschillende make-up te zien kregen.

(Wil je exact weten hoe lang ze staren? De mannen keken gemiddeld 7.3 seconden naar rode lippen, terwijl dat in het geval van roze lippen (6.3 seconden) en géén lippenstift (2.2 seconden) beduidend minder was. Ziezo, de statistiek.)

Bron: Daily mail