Downton Abbey blunder wordt milieu actie

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Downton Abbey blunder wordt milieu actie

Schermafbeelding 2014-08-18 om 13.32.34Alle theekopjes nog aan toe! Het immer perfecte huishouden van Downton Abbey stond vorige week eventjes op zijn kop, goed voor een klein schandaal… en een milieu actie! 

De hitserie Downton Abbey staat bekend om haar perfectie –zowel op als naast het scherm. Geen kader dat scheef hangt op de set, geen stoel die verkeerd staat, geen lepeltje dat niet blinkt. Perfectie dus, behalve op de promobeelden van seizoen 5. Daarop is immers een plastieken waterflesje te zien, niet echt logisch in volle jaren twintig.

Een kleine fout, die vorige week voor verhitte gemoederen zorgde bij de vele fans van de serie. De cast, hoe kan het ook anders, reageert nu lekker elegant: “Als reactie op de hevige reacties, hebben we besloten onze aandacht op een écht waterprobleem te vestigen. We hopen dat deze nieuwe foto meer bewustwording rond milieuproblemen oproept en de steun aan goede doelen versterkt,” aldus een woordvoerder. Boze fans worden meteen ook aangemaand geld te doneren aan de Britse organisatie WaterAid.

DA-645x401

Here, here…