Getest: dagen zonder shampoo

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Anne Poelmans
Getest: dagen zonder shampoo

opening haarJe haar een maand (of langer) niet wassen met shampoo zou ervoor
zorgen dat de kwaliteit ervan danig verbetert. Piece of cake, denken wij bij ELLE, en ook: alles voor jaloersmakend glanzende manen. Maar is dat zo? Twee getuigenissen over een leven zonder shampoo.

Caro - 1 MAAND
Ik speel proefkonijn voor onze beautyredactrice en mag mijn haar één maand niet wassen. Shampoo zou je haar en hoofdhuid uitdrogen of omgekeerd, extra vet maken. Terwijl je net zo goed zonder kan?
Ervaring? De eerste drie weken zijn een makkie. Mijn blonde haar ruikt (relatief) fris, glanst (zonder vet te zijn) en is makkelijk op te steken. Na vier weken doet een collega de geurtest opnieuw. Ze vindt nu dat mijn hoofd naar de muffe lakens van haar ex-lief ruikt. Daar vreesde ik al een beetje voor. Bovendien begint het te jeuken en ik krijg pelletjes, wat ik voordien niet had. Het sein om toch maar weer aan de shampoo te gaan.
Conclusie? Ik gebruik nu afwisselend wél en geen shampoo. Het beste van twee werelden.

Claire - 12 DAGEN
Als beautyredactrice kan ik niet anders dan mijn haar óók een maand niet te wassen.
Ervaring? Op dag 3 noteer ik: net wakker na een slapeloze nacht met een kop vol snot, maagpijn, buikpijn én vettig haar. Wat een topdag. Ik spoel mijn lokken enkel met water en het begint al gauw te jeuken. Na dag 5 stopt het jeuken gelukkig en gebruik ik voor het eerst (organisch) haarpoeder. Na dag 6 lijkt mijn haar één blinkende massa te zijn geworden. Mijn pony moet ik wegspelden: niemand houdt van een vettige froufrou. Op dag 10 krijg ik véél last van roos, gezellig als je donkerbruine haren hebt. Op dag 12 geef ik op, na een fancy feest te hebben bezocht met een vette dot op mijn hoofd. Nog niet eens een halve maand, denken jullie? So sue me!
Conclusie? Ik was mijn haren, net als voor het experiment, weer om de twee dagen. Alleen geniet ik van elke wasbeurt drie keer zo hard.

De volledige haarspecial lees je in het magazine van augustus!

(Tekst: Caroline Henderickx en Claire Thys)