5 x after sun beautytips voor verbrande huid

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
5 x after sun beautytips voor verbrande huid

zonnen

Een gezonde dosis UV-stralen is belangrijk zodat je lichaam vitamine D kan aanmaken om je lichaam gezond te houden. Slechts 15 minuten in de volle zon vertoeven zou voldoende zijn. Uiteraard kennen we hét zomerkwaaltje ten gevolge van een te hoge dosis UV-stralen: een verbrande huid. Wij geven vijf tips om de leed te verzachten.

1. Aloë Vera
Een aloë vera is de geschikte plant voor mensen die vaak buitenshuis vertoeven. Het heeft weinig water nodig en je kan de sap van een blad gebruiken om de roodheid te verminderen. Geen zin voor een DIY? Clinic biedt de perfecte after sun met aloë vera.

zonnen1

2. IJsblokjes
Doe ijsblokjes in een handdoek en leg het op de meest verbrande plekken. Herhaal dit telkens opnieuw voor 30 à 60 min wanneer het ijs gesmolten is. Dit verkoelt direct en neemt het pijnlijke gevoel weg.

3. Veel water drinken
Een verbrande huid is ook uitgedroogd. Drink voldoende water om je huid te verzorgen.

4. Blijf uit de zon
Blijf zoveel mogelijk uit de zon totdat alle roodheid is verdwenen. Je huid zal je dankbaar zijn. Draag ook een hoed om je hoofdhuid te beschermen. Het is niet alleen hip, maar wanneer je dit niet doet zal je in de toekomst problemen blijven ondervinden als je in de zon rondloopt.

5. Smeer je in met melk
Een flinke scheut melk op je huid smeren verlicht pijn en brandwonden.

LEES OOK: Drie manieren om je lichaam te hydrateren

LEES OOK/ 6 x essentiële tips om te kunnen genieten van de zon