Getest: de personal trainer

Gepubliceerd op 6 Augustus 2014 door Anne Poelmans
Getest: de personal trainer
opeing personal trainer
Mulamba, de personal trainer in zijn studio in Sint-Denijs-Westrem

Ik bevind me in een post-natale fase, de hormonen hebben eindelijk mijn lichaam verlaten maar het lijkt muurvast te zitten en dus heb ik een stevig actieplan nodig. Een personal trainer lijkt me de perfecte uitdaging omdat ik een steun in de rug nodig heb. Letterlijk en figuurlijk. Iemand die op me wacht en die ik niet kan laten staan en die roept “Poelmans, sneller! Doorgaan! Focus!”

Bij personal training wordt de tijd waarin je traint geoptimaliseerd opdat de tijd die je investeert maximaal rendeert. Er wordt geluisterd naar het lichaam en je hoeft jezelf nooit te forceren. Ideaal voor iemand die een jaar niet sportte.

Als vaste opwarmingsoefening neem ik telkens plaats op de hometrainer. 5 minuten rustig fietsen met een gemiddelde weerstand. Om je spieren wakker te maken.Tijdens de personal training-sessies wordt er doelgericht getraind: in mijn geval mogen mijn armen, mijn bovenbenen en mijn buik aangepakt worden. Mulamba, mijn trainer, laat me oefeningen doen met TRX-koorden, met een voetbal en met lichte gewichten. Nooit saai en nooit te lang. Oefeningen die aansluiten bij dagdagelijkse bewegingen als de trap oplopen, duwen en heffen. In de sessies zit veel afwisseling waardoor ik me niet ga vervelen, hetgene ik niet kan zeggen als ik ga trainen in een fitnesscentrum. In de personal coaching wordt mij ook telkens uitgelegd waarom we een bepaalde oefening doen en welk effect dit zal hebben op mijn lichaam. Na een sessie van een uur heb je het gevoel dat je erg intens gesport hebt. Niet intensief van ‘bijna doodgaan van de inspanning’ maar ‘intens’ van ‘op de juiste manier’ gesport.

Mijn coach Mulamba schreef ook een boek: Functional Fit, in 12 weken naar een fitter en gezonder leven is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 22,50 euro – now in shop

www.generation-fit.be