3 X make-upinspiratie voor WeCanDance

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
3 X make-upinspiratie voor WeCanDance

Cleopatra

Dit weekend vindt de tweede editie van het Belgische WeCanDance-festival plaats. Net zoals vorig jaar wordt het twee dagen durende festival opgehangen aan een centraal thema met bijhorende dresscode. Bloemenkransen en boho-jurken mogen deze keer netjes in de kast blijven liggen, de huidige editie van WCD brengt het oude Egypte weer helemaal tot leven. Beautyqueen Cleopatra zorgt voor tonnen stijl- en make-upinspiratie. Laat dat bad met ezelinnenmelk alvast vollopen.

Dresscode, schmesscode...behalve wanneer de dresscode in kwestie helemaal onze meug is, natuurlijk. De outfit is al uitgezocht (klik hier voor meer inspiratie), tijd om de make-uplook onder de loep te nemen.

INSPIRATIE

  • Elizabeth Taylor in Cleopatra

Elizabeth Taylor maakte Cleopatra in de gelijknamige film uit 1963 onsterfelijk en ook haar iconische make-uplooks blijven tot vandaag tot de verbeelding spreken. En niet alleen voor Halloween- of verkleedfeestjes!

Niemand die meer met lichtblauwe oogschaduw weg kwam dat Liz Taylor. Zuinig met eyeliner omspringen is niet aan de orde, hoe intenser de dramatische blik, hoe beter. Enkel een zwarte carré volstaat niet. Smuk je zomers Cleopatra kapsel op met gouden accessoires, overdadige haarsieraden of leuke parels.

 

  • Katy Perry in Dark Horse

De hedendaagse Cleopatra staat volgens Katy Perry gelijk aan kleur, nog meer kleur en een portie bling. De combinatie van een peroxideblonde pruik met glanzende blauwe oogschaduw zorgt voor een futuristische interpretatie van het centrale thema.

 

  • Kim Kardashian in Harper's Bazaar

Kim Kardashian neemt haar schoonheidsrituelen even serieus als Cleopatra dat deed. Maar waar Cleo rekende op de kracht van ezelinnenmelk, rekent Kim eerder op de spuitjes van haar favoriete dermatoloog. Kim gedraagt zich eveneens als een keizerin en heeft, bewijze de fotoshoot uit 2011 in Harper's Bazaar, niet heel erg veel nodig om er als eentje uit te zien.

1/

SHOPPING

  • Nagels
  • MAKE-UP

OGEN

  • HUID


MEER BRONZERS? KLIK HIER

 

2/

HOW TO

Je hoeft geen volleerd make-up artiest te zijn om een Cleo-inspired-look te verkrijgen. Ga all the way of werk met subtiele details.