FOOD. Citroenkip met tijm

Geüpdatet op 22 Februari 2018 Druk het recept af door Christin Ho
  • 20 mins
  • 8 mins
  • 4-6 people
  • Easy
FOOD. Citroenkip met tijm

Ongestoord BBQ'en in de warme avondzon met verse kruiden uit de tuin. Maak je eigen marinade en streel de smaakpapillen van je gasten met dit eenvoudig recept. Smakelijk!

Ingrediënten

  • Kippenboutjes
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • verse tijm
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verdeel de kippenboutjes in een kom.
  2. Voeg een flinke scheut olijfolie toe.
  3. Pers de knoflookteentjes uit boven de kip.
  4. Was de citroen en voeg de rasp en het sap van de citroen toe.
  5. Strooi er de fijngehakte tijm over.
  6. Meng alles goed door elkaar en breng tot slot de kippenboutjes op smaak met peper en zout.
  7. Laat de kip minstens een uur rusten in de koelkast.
  8. Rooster de kip ongeveer 8 minuten op de BBQ tot ze goudbruin zijn.

Bron: Uit Pauline's keuken

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be