In beeld. 8 iconische filmkussen

Gepubliceerd op 28 Juli 2014 door Britt Valkenborghs
In beeld. 8 iconische filmkussen

filmkus
Het belangrijkste ingrediënt van een goede romantische film? De filmkus natuurlijk. Kalverliefde, verloren of verboden liefde, wij wachten tijdens elke romantische film op het moment suprême. Hier zijn 8 van onze favoriete filmkussen.

1/

1. The Kiss (1896)
Laten we beginnen bij het begin: de allereerste kus die vastgelegd werd op film, ooit. Echt hartstochtelijk is deze kus niet te noemen. Maar anno 1896 was dit wel genoeg om de boel op stelten te zetten. Het publiek dat de film te zien kreeg reageerde geschokt en in sommige gevallen moest zelfs de politie ingrijpen.

filmkus

2/

2. Breakfast at Tiffany's (1961)
Paul (George Peppard) die Holly (Audrey Hepburn) een super romantische kus geeft in het regenachtige New York... Deze filmkus staat hoog op ons favorietenlijstje.
filmkus

3/

3. Titanic (1997)
Spoiler alert. Dit is zéker niet de enige Leonardo DiCaprio filmkus in dit lijstje. Maar de moeder der filmkussen is toch echt wel die uit Titanic, nee?

filmkus

4/

4. The Notebook (2004)
Of je nu een The Notebook fan bent of niet. Er valt niet te ontkennen dat dit één van de meest iconische (lees: jaloersmakende) filmkussen is ooit.

filmkus

5/

5. Juno (2002)
Niet de meest romantische filmkus ooit... wel één van de meest betekenisvolle. Spoilers geven we niet. Want wie dit filmpareltje nog niet heeft gezien, moet dat dringend doen.

filmkus

6/

6. Spiderman (2002)
Ook niet de meest iconische filmkus ooit. Wel degene met de leukste anekdote. Tobey Maguire vertelde ooit dat dit zijn moeilijkste kus was. Omdat hij ondersteboven hing, liep het regenwater voortdurend in zijn neus. Toen tegenspeelster Kirsten Dunst het masker oprolde kon hij zelfs niet meer ademen... goh, romantisch?

spiderman

7/
7. Brokeback Mountain (2005)
Een universeel verhaal over verboden liefde is onmisbaar in dit lijstje.

brokeback mountain

8/

8. Romeo & Juliet (1996)
De zoveelste herwerking van dé klassieker in de verboden liefde tragedies. Maar deze geniet toch onze voorkeur. Reden? Regisseur Baz Luhrmann en Leonardo Dicaprio zijn een echt dreamteam. En het verhaal is gewoon tijdloos.

filmkus