Hermès maakt nieuwe designer bekend

Gepubliceerd op 24 Juli 2014 door Laure Vandendaele
Hermès maakt nieuwe designer bekend

hermes2-1

Bij Hermès blijven ze niet bij de pakken neerzitten. Een paar dagen nadat ontwerper Christophe Lemaire zijn vertrek bij het modehuis wereldkundig maakte, mag het Franse label een nieuwe hoofdontwerper voorstellen. 

Het bleek nog maar eens: waar rook is, is vuur. Zoals we eerder vandaag berichtten (lees het modenieuws van de dag hier)  gonsde het op het internet al twee dagen van de geruchten dat Nadège Vanhee de rol van Lemaire zou overnemen. Dat nieuws wordt vandaag door Hermès bevestigd.

LEES OOK: Christophe Lemaire verlaat Hermès

De 36-jarige Vanhee behaalde haar diploma aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten en ging later aan de slag bij Maison Martin Margiela. In 2011 werkte de ontwerpster in het ontwerpersteam van Céline Phoebe Philo. Tot enkele maanden geleden was de ervaren ontwerpster 'creative director' bij The Row, het modelabel van de Olsen zusjes. Hoewel Ashley en Kate Olsen Vanhee vermoedelijk niet graag zagen vertrekken, is de ontwerpster zelf wél bijzonder tevreden over haar carrièremove: 'Ik ben bijzonder blij om bij Hermès aan de slag te gaan. Ik bewonder het modehuis en deel dezelfde waarden.'

De eerste vrouwencollectie van Vanhees hand voor Hermès wordt in maart 2015 tijdens de Parijse modeweek voorgesteld.