Fashion News: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 24 Juli 2014 door Laure Vandendaele
Fashion News: wat je vandaag moet weten

fashionnews

Een frontrowzitje kost je duizenden dollars, North bereikt nieuwe mijlpaal in haar leven en Britney Spears gaat Victoria Beckham achterna. In de war? Lees verder en je bent weer helemaal mee.

  • Is de droom om een grote fashioshow vanop de eerste rij mee te maken onbereikbaar?  Helemaal niet. Wie er flink wat geld voor over heeft kan de nagelnieuwe collecties vanop de eerste rij, in het gezelschap van celebs, over de catwalk zien passeren. Op zaterdag 26 juli veilt  het Amerikaanse Watermill Center twee poepchique modepakketten. Het ene garandeert je een frontrow plaatsje bij de shows van Fendi, Prada en Giorgio Armani in Milaan. Met het andere vlieg je naar de Miu Miu show (altijd goed voor een met celebs bevolkte frontrow) in Milaan. Prijskaartje?  De drie shows kosten je 18,500 euro, Miu Miu heb je voor 'amper' 7500 euro. Kan het nog gekker? Altijd! Wie niet op de veiling van zaterdag kan wachten, koopt het Parijs-pakket (met telkens twee frontrow zitjes voor de drie shows én een backstage bezoekje aan Fendi) koopt het hele boeltje nu al op Artsy.com voor 69,600 euro. Het Watermill Center pompt de opbrengst van de veiling in gratis ateliers en repetitieruimtes voor kunstenaars. Fancy ateliers, welteverstaan.
  • Oh baby, baby! Britney Spears gaat lingerie ontwerpen. Hoopt de zangeres dat dit een eerste stap richting een carrièreswitch à la Victoria Beckham is? Zo'n vaart zal het met de kantjes van Britney vast niet lopen. 'The Intimate Britney Spears Collection' is vanaf 26 september verkrijgbaar in Europa. Klik hier voor een sneak preview van Britney's onderbroekje.
  • Wanneer een ontwerper zijn post bij een modehuis verlaat, gonst het meteen van de geruchten over een mogelijke opvolger. En dat is na het vertrek van Christophe Lemaire bij Hermès niet anders. Amper een paar dagen nadat de Fransman opstapte, speculeert Het Internet er alweer lustig op los. Dé naam die het vaakst terugkomst is die van Nadège Vanhee, momenteel design director bij The Row, het high fashion label van de Olsen zusjes. Daarvoor bekleedde Vanhee een hoge functie in Phoebe Philo's designteam bij Céline. Wie Lemaire effectief zal opvolgen als hoofdontwerper bij Hermès, wordt vermoedelijk nog deze week bekend gemaakt.
  • Meer dan drie maanden na haar plotse overlijden is de doodsoorzaak van Peaches Geldof bekend gemaakt. De presentatrice en columniste is dan toch overleden aan een overdosis heroïne. Hoewel drugmisbruik meteen na haar dood uitgesloten werd, blijkt nu dat de 25-jarige moeder van twee zoontjes niet van haar verslaving af was. In haar huis werden naalden, verbrande lepels en een voorraad heroïne gevonden. De moeder van Peaches, Paula Yates, stierf in 2000 aan een overdosis heroïne. Peaches was toen elf jaar. Zelf laat ze twee jonge zoontjes en een echtgenoot achter.
  • Baby North kan stappen! En zwemmen?! North West mocht onlangs een eerste kaarsje uitblazen en is alweer toe aan een nieuwe mijlpaal in haar jonge leven. Zo postte Kim Kardashian een foto van kleine North net nadat ze er haar eerste weekje op zwemles had opzitten. Nadien zou North haar eerste stapjes aan de rand van het zwembad hebben gezet. Hangen aan het zwembad, dat heeft ze van haar moeder!
  • Meer babynieuws! Actrice Zoë Saldana (die ooit Britney in lingerie te zien kreeg in haar geflopte film Crossroads) is in verwachting van een eerste kindje. De 36-jarige actrice zit nu in het clubje van Mila Kunis en Scarlett Johansson die ook uitkijken naar de komst van baby nummer één.