Beyoncé: poseert als WO II-symbool

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Beyoncé: poseert als WO II-symbool

WeCanDoIt
Van 'Independent Woman' tot 'Rosie The Riveter'. Zelfverklaard 'hedendaags feminist' Beyoncé poseert als WO II-icoon op Instagram. 

BeyoncéCanDoIt

Is ze een feminist of is ze het niet? Beyoncé raakt er zelf niet meer aan uit. Aan de ene kant leert ze jonge vrouwen voor zichzelf op te komen en aan de andere kant reist ze de wereld rond met haar 'Mrs Carter World Tour'.  Het feit dat de wereldster de naam van haar al even beroemde echtgenoot aanneemt, is voor sommigen voldoende reden om aan te nemen dat Beyoncé niet zo 'independent' is als ze graag laat uitschijnen. Beyoncé speelt zoals gewoonlijk op veilig en houdt de kerk in het midden door zich als 'hedendaagse feminist' te bestempelen. Eentje die zelf voldoende brood op de plak brengt maar het niet zo erg vindt wanneer haar echtgenoot in het nummer 'Drunk In Love' zonder blikken of blozen naar de gewelddadige relatie tussen Ike en Tina verwijst. Of een oogje dicht knijpt wanneer Jay Z de bloemetjes met andere vrouwen buitenzet.

Maar nu laat Beyoncé haar spierballen rollen. Maar niet zoals haar jongere zusje Solange dat deed tijdens het 'lift-incident' van afgelopen mei. Beyoncé stroopt de mouwen op voor de remake van de bekende poster met Rosie The Riviter, het symbool van de achtergebleven vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de fabrieken gingen werken.

RosieTheRiviter

Wil Beyoncé hiermee aantonen dat ook zij het zonder man redt? Eerder deze week gonsde het immers van de geruchten dat Beyoncé en Jay Z na afloop van hun gezamenlijke wereldtournee dan toch uit elkaar zouden gaan. Tot een effectieve scheiding zou het niet komen maar de kans bestaat dat Beyoncé dan toch weer een 'Independent Woman' wordt. She Can Do It?!

 LEES OOK: Beyoncé in Fifty Shades of Grey