3 handige tips om af te vallen

Geüpdatet op 16 Januari 2017 door ELLE België
3 handige tips om af te vallen

Wie resultaat op de weegschaal wil zien, moet gezonde gewoontes inbouwen. Hier 3 simpele tips voor een paar kilo's minder : 

1. Breng meer beweging in je dag

Om je metabolisme op gang te brengen, is het nodig voldoende actief bezig te zijn. Laat de auto wat meer staan en spring op de fiets voor kortere afstanden. Neem de trap in plaats van de lift. Speel een halfuurtje buiten met je kleine rakkers. En ga zo maar door.

Het maken van deze klik vraagt slechts een kleine moeite, maar heeft wel een aanzienlijke impact. Een Amerikaanse studie toont aan dat je per dag zo'n 600 calorieën meer verbrandt! En weet dat een kilo puur vet zo een 7000 tot 9000 calorieën bevat.

1/

2. Wissel voldoende af

Steeds gaan joggen rond hetzelfde blokje gaat al snel vervelen. Op die manier belast je trouwens telkens dezelfde gewrichten, waardoor er een grotere kans bestaat op blessures.

Het is dus beter om te variëren in je keuze van sport. Zo kan je bijvoorbeeld een keer gaan zwemmen of een fietstocht maken. Of waarom eens niet gaan rollerbladen?

2/

3. Ga voor de zachte aanpak

Kort en intensief trainen heeft weinig nut wanneer je als doel hebt om vet te verbranden. Een minder zware inspanning die je langer kan volhouden, zal een beter resultaat opleveren.

Streef ernaar 3 keer per week een halfuurtje sport in te plannen en je hier ook aan te houden. Regelmaat is de sleutel naar succes!

(Via ELLE Belgique)