Beautyblogster in de problemen

Geüpdatet op 5 April 2019 door Laure Vandendaele
Beautyblogster in de problemen

Unleash YouTube Event: Stars Michelle Phan, Rosanna Pansino And Bethany Mota
You-Tube-ster Michelle Phan zit in de problemen. Het internetfenomeen zou zonder toestemming muziek gebruikt hebben van onder meer Deadmau5 en DJ Kaskade. De platenmaatschappij Ultra spant een rechtszaak tegen Phan aan en hoopt zo goed als al haar winst in de wacht te slapen.

Dankzij haar populaire make-uptutorials groeide de beautyblogster uit tot een heus internetfenomeen met een bijzonder populair You-Tube kanaal. Bijna 7 miljoen mensen van over de hele wereld volgens haar wekelijkse filmpjes. En het zijn net die filmpjes waar platenmaatschappij problemen mee heeft.
Phan zou sinds 2007  regelmatig muziek gebruikt hebben van Deadmau5 en DJ Kaskade en dat zonder toestemming van de artiesten. De filmpjes in kwestie zouden intussen meer dan 150 miljoen keer bekeken zijn. Ultra eist dat Phan zegt hoeveel ze hiermee verdiende en eist...al haar winst. Dit is een probleem dat 'beauty bestie' Michelle Phan niet met een laagje concealer kan wegwerken.

LEES OOK: Beautyblogster lanceert eigen make-uplijn

Aan de andere kant lijkt het de mooie Phan nog steeds voor de wind te gaan. Zo kondigde ze gisteren aan dat haar eigen make-uplijn 'EM Cosmetics' nu ook naar alle uithoeken van de wereld verscheept dankzij een samenwerking met een grote shoppingwebsite. Haar sterkte aanwezigheid op het net leverde Michelle Phan ook al deals met Lancôme en Dr.Pepper op. Of de beautyblogster een deel van haar fortuin aan Ultra zal moeten afstaan, valt af te wachten.