BIZAR: de bloemenbaard

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
BIZAR: de bloemenbaard

bloembaard
Move over Kapitein Blauwbaard, in de zomer van 2014 gaat de prijs voor meest opzichtige haargroei naar Hipster Bloembaard.

Uiteindelijk gaat alles vervelen. Zo ook die verdomde ‘hipsterbaard’. De wildgroei van de hipster 1.0 werd een modeaccessoire en de scheermesmarkt zakte als een door een dronkenman gebouwd kaarthuisje in elkaar. Net wanneer we die fairtrade koffie lurkende baardapen op een spontane en vakkundig uitgevoerde scheerbeurt gingen trakteren, gaf de hipsterbaard zichzelf een zomerse make-over. Een handjevol vers geplukte veldbloemen, meer was er niet nodig om te bewijzen dat niet enkel vrolijke festivalmeisjes of blozende bruidjes met bloemetjes in het haar wegkomen. De trendgevoelige man met groene vingers smukt het symbool van zijn mannelijkheid op met lieflijke bloemetjes en dropt nadien een fleurige selfie (stoere blik incluis) van het resultaat op het internet. De Bloembaardtrend speelt zich vermoedelijk enkel af op dit online rariteitenkabinet want wij moeten de eerste Jan, Piet, Joris of Corneel met welriekend baardboeket rond de kinstreek nog tegenkomen.

'Alles is al eens een keer gedaan', zo ook de bloemetjesbaard. Ook in het pre-internet en selfie tijdperk, stopten mannen bloemetjes in hun baard, als grapje, een soortement van fashion statement of een manier om de geur van verloren en nooit meer teruggevonden etensresten te verdoezelen?

Flower power baard anno 1977
Flower power baard anno 1977

foto's: tumblr.com