6 gewone mensen die ongewild beroemd werden

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
6 gewone mensen die ongewild beroemd werden

Gewone stervelingen die in één klap wereldberoemd worden? Het overkomt de beste -én slechtste... De meest opvallende op een rijtje: 

1/

Kunst- en vliegwerk op Pinkpop 2015, waar David Achter de Molen, zanger van de punkrock band John Coffey,  tijdens een partijtje crowdsurfen een biertje naar het hoofd kreeg geslingerd. De man wist het projectiel op meesterlijke wijze -en zonder een druppel te verspillen- op te vangen en in één klap leeg te drinken. In Nederland telde de band reeds heel wat fans, bij deze kunnen ze op wereldwijde bijval rekenen!

Ook een zekere Niels van den Ham, biergooier van dienst, mocht even van de schijnwerpers genieten. De lolbroek werd door Nederlandse media opgespoord en mocht aan de camera's uitleggen hoe hij zijn perfecte gooi -want ook hij verspilde geen druppel- waar maakte.

Niels

2/
Axelle Despiegelaere zal zich de zomervakantie van 2014 nog lang herinneren. De tiener vergezelde haar ouders naar het WK in Brazilië, wist vanuit de tribunes de aandacht van enkele fotografen te trekken en de rest is geschiedenis: ze werd wereldwijd opgehemeld om haar leuke snoetje, scoorde een modellencontract bij L’Oréal, vierde dat met een jachtfoto op Facebook, ontketende een storm van verontwaardigde reacties en werd meteen weer de anonimiteit in gekelderd. Het gaat snel, héél snel in showbizzland.

Axelle 1
Well hello!
Axelle 2
Ok bye...

3/
Enkele weken eerder haalde een ander leuk snoetje de internationale pers–al heeft deze man wellicht een zwaarder verleden dan onze ondertussen verguisde WK-babe. Jeremy Meeks zat enkele jaren achter de tralies wegens straatgeweld en wapenbezit, maar gaat –met dank aan deze fenomenale mug shot- het collectief geheugen in als heetste gangster ooit.

Jeremy Meeks

4/

Nog zo’n sportieveling. Zeddie Little, beter bekend als de Ridiculously Photogenic Guy, kwam in 2012 over de eindlijn van de New Yorkse marathon mét tandpastaglimlach en perfecte haren. Wat een verschil met zijn bezwete, uitgetelde, kwijlende, grommende, puffende (laten we gewoon stellen: minder fotogenieke) collega-lopers.  Goed voor een interview in Good Morning America (“WELKE tandpasta gebruik je?!?!?”) en heel wat online parodieën, de leukste op een rijtje:

Zedie Little

5/

Pamela Anderson werd, net als Axelle, ontdekt tijdens een sportwedstrijd. In 1989 woonde ze in Vancouver een rugbymatch bij, toen de camera plots inzoomde op haar net iets te strakke shirt. De aanwezigen gingen uit de bol en Pamela werd uitgenodigd op het veld voor een extra parade. Haar toenmalige vriendje, fotograaf Dan Ilicic, maakte een poster van de gebeurtenis. Dat had hij beter niet gedaan: een jaar later stond Pamela op de cover van Playboy en ruilde ze haar hartendief én borsten in voor betere, grotere exemplaren…

Pamela

6/

Niet alle beelden kwamen in even leuke omstandigheden tot stand. Afghan Girl, de alom bejubelde foto van oorlogsfotograaf Steve McCurry, werd in 1984 in een Pakistaans vluchtelingenkamp genomen. De toen 12-jarige Sharbat Gula was er op de vlucht voor de Sovjet bombardementen in thuisland Afghanistan. Haar portet stond een jaar later op de cover van National Geographic en riep wereldwijd bewustwording voor het conflict op. Ondertussen bestaat er in haar naam een fonds dat onderwijs voor Afghaanse kinderen bekostigt.  De vrouw zelf zou pas 17 jaar later worden opgespoord, net na de val van het Taliban regime, en was absoluut niet bewust dat haar gezicht en indringende groene ogen wereldberoemd waren.

AG 1

AG 2