In beeld: de couturecollectie van Dolce & Gabbana

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
In beeld: de couturecollectie van Dolce & Gabbana

hoofdBeter laat dan nooit, beter in Capri dan in Parijs. Dolce & Gabbana trakteerden de mode-elite dit weekend op een glamoureuze strandfuif en showden terloops eventjes hun Haute Couture collectie… 

Het ultieme snobisme of de ultieme discretie? Stefano Gabbano en Domenico Dolce lieten Parijs dit seizoen links liggen en nodigden hun klanten -en een héél klein hapje modepers- uit in Capri. Daar presenteerden ze, ver weg van de schijnwerpers, het grootste spektakel van de coutureweek.

Gasten werden ontvangen op de tonen van fifties hits als Volare en Mambo Italiano, de front row –en alle rijen daarachter- bestond uit gezellige strandstoeltjes en vrolijke parasols beschermden kunstig opgemaakte gezichten van de schroeiende zon. Een nostalgisch Riviera decor dat deed hunkeren naar de tijd waarin sterren als Grace Kelly en Audrey Hepburn in hun capri broek over het strand schreden.

En de modellen? Die kwamen doodleuk uit de zee gedobberd, waarna ze nonchalant het strand opwandelden en met hun loodzware gewaden de rotsen beklommen. Dramatische rokken, ingesnoerde tailles, statement juwelen, luxueuze borduursels en romantische bloemen: opnieuw brengen D&G de Mediterrane legendes tot leven. Een formule die we ondertussen wel hebben gezien, maar die steeds opnieuw blijft bekoren. Ook de barokke kronen, de blinkende kersjes op deze collectietaart, raken een gevoelige snaar.

Schermafbeelding 2014-07-15 om 11.38.02

Opvallend: de collectie bleek los te staan van enig seizoen. Dolce & Gabbana telt een wereldwijd netwerk van klanten en die kregen allemaal waar voor hun geld –of voor hun lokale weerberichten. Exotische bikini’s werden afgewisseld met knusse winterlooks –it’s a small world after all!

Tussen haakjes: fotografen werden geweerd op dit modefeestje, maar niemand die Stefano Gabbana zelf kon tegenhouden. De man voedde zijn Instagram account met de ene na de andere prachtfoto, leuk voor ons nieuwsgierige oog: