Suzy Menkes vol lof over Belgische Margiela-ontwerper

Gepubliceerd op 10 Juli 2014 door Laure Vandendaele
Suzy Menkes vol lof over Belgische Margiela-ontwerper

MMMCoutureMatthieuBlazy

Modejournaliste Suzy Menkes steekt haar bewondering voor de Belgische ontwerper Margiela-ontwerper Matthieu Blazy niet onder stoelen of banken. 'A Star is Born' klinkt het op de blog die ze voor Vogue bijhoudt. En daarmee krijgt de half Belgische Matthieu Blazy eindelijk de lof die de jonge ontwerper verdient.

'De Belgen' mogen het dan dan wel niet tot een goed einde gebracht hebben op het WK in Brazilië maar in Parijs spelen de Belgische ontwerpers wél op het hoogste niveau. Modejournaliste Suzy Menkes was zelfs zodanig onder de indruk van de couturecollectie die modehuis Maison Martin Margiela de catwalk opstuurde, dat ze prompt een lofzang afstak over de jonge hoofdontwerper Matthieu Blazy. Met een Franse vader en een Belgische moeder mogen we de 30-jarige voormalige La Cambre-student gerust als een landgenoot beschouwen en bijgevolg blinken van trots. 'Tous ensemble' weet u wel. Het is trouwens die 'allemaal samen-mentaliteit' die het modehuis Maison Martin Margiela ervan weerhoudt om de ontwerper in de spotlights te plaatsen. Een collectie is volgens het labels immers niet de verdienste van één enkele persoon.

 

Toch vond de eigenzinnige Menkes een flink compliment aan het adres van Blazy wel op zijn plaats. Menkes loofde de man om zijn kijk op historische borduursels en slimme recyclage van vintage stuks. Ook mentor Raf Simons, voor wie Blazy drie jaar werkte, was bijzonder fier op zijn protégé. De ontwerpers, die nu beiden aan de top van een internationaal modehuis staan, gingen backstage samen op de foto voor Menkes.

BlazyRafSimonsMMM
Matthieu Blazy en Raf Simons

Bron: Vogue.co.uk/Twitter