Vrouw met baard sluit coutureshow Jean-Paul Gaultier af

Gepubliceerd op 10 Juli 2014 door Laure Vandendaele
Vrouw met baard sluit coutureshow Jean-Paul Gaultier af

paris fashion vogue party

Conchita Wurst slaat opnieuw toe! De Songfestival winnares én baard mochten gisteren het couturedefilé van niemand minder dan Jean Paul Gaultier afsluiten. Girlpower!

Was ook jij het bestaan van Conchita Wurst beter bekend als ' de vrouw met de baard', ook alweer vergeten? Schuldig! Maar Wurst doet er intussen alles aan om niet in de vergetelheid te raken. Daarvoor kan Conchita - née Thomas Neuwirth - rekenen op de hulp van de Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier.

Nadat de twee elkaar enkele jaren voor het eerst ontmoetten tijdens een show, was de Franse ontwerper meteen in de ban van Conchita. 'Ik was toen al dol op haar look en was dan ook heel enthousiast toen ik vernam dat ze Oostenrijk tijdens het Eurovisie songfestival zou vertegenwoordigen. Toen ze dan ook nog eens won, kon mijn geluk niet op.'

Supporteren voor een kitchy act van het al even kitchy Eurovisie songfestival is één ding maar de vrouw met de baard laten opdraven in de show van een hoog aangeschreven ontwerper, is een ander verhaal. Niet volgens Jean Paul Gaultier. 'Voor mij is schoonheid gelijk aan diversiteit. Conchita heeft ons allen bewezen dat ze niet te stoppen is. Bovendien ziet ze er geweldig uit in couture. Meer nog, ze is een echte couturevrouw!', aldus Gaultier.

Het is trouwens lang niet de eerste keer dat Jean Paul Gaultier een man zijn collectie voor vrouwen laat showen. Zo had Gaultier enkele seizoenen een flinke boon voor transgender model Andrej Pejic. Toen was het 'femiman' Pejic die de coutureshow, geheel volgens de traditie, in een bruidsjurk mocht afsluiten.

Fra: Conchita Wurst Jean Paul Gaultier Haute Couture Paris
Rise Like A Phoenix, bitches!
Conchita Wurst en nieuwe bff Jean Paul Gaultier
Conchita Wurst en nieuwe bff Jean Paul Gaultier