Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 9 Juli 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashionnews
Karl Lagerfeld baseert couturecollectie op beton, oude 'drugsvideo' van Angelina Jolie werd van onder het stof gehaald en baby George op de voorpagina van Vanity Fair.

Hij kan amper op zijn benen staan, maar heeft reeds zijn eerste cover gescoord: de Britse prins George siert met zijn trotse ouders de voorpagina van Vanity Fair. Het magazine krijgt duidelijk geen genoeg van het Britse koningshuis en haar aanverwanten. Zo wist het “Tante Pippa” maanden geleden in te lijven als columniste. De kleine prins viert binnenkort zijn eerste verjaardag, maar is lang niet aan zijn eerste fotoshoot toe. Ontdek hier één van zijn eerste officiële foto’s.

Nieuwe job voor Emma Watson: de actrice vervoegt het rijtje NV-ambassadrices en zal zich wereldwijd inzetten voor vrouwenrechten. Dat kondigde ze gisteren op haar Twitterpagina aan, waarna haar vele followers (bijna 14 miljoen!) de UN Women website bezochten… en deden crashen! Een iets te enthousiaste start, die ook bij de VN zelf op veel bijval kan rekenen. Concreet zal Watson de HeForShe campagne, die de gelijkheid tussen man en vrouw verdedigt, promoten.

Minder goed nieuws voor Angelina Jolie. Het gaat tegenwoordig goed met de actrice, activiste en moeder van zes, maar aan het begin van haar carrière worstelde ze met drank en drugs. Vandaag ligt die donkere periode achter haar, al duiken af en toe nog slechte herinneringen op. Zo zette een veroordeelde dealer, Franklin Meyer, gisteren een filmpje online waarop de actrice onder invloed van heroïne zou zijn. De man was in de jaren negentig naar eigen zeggen haar vaste dealer en zou de beelden in haar appartement hebben geschoten, net nadat ze een Oscar won voor haar rol in Gia. Of de beelden nu kloppen of niet, Angelina Jolie is het levende bewijs dat je wel degelijk je leven weer op de goede baan kan krijgen.

Intussen sturen 's werelds grootste ontwerpers hun couturecollecties voor komende winter de Parijse catwalks op. Chanel meester Karl Lagerfeld deed dat in een sober decor met knisperende haardvuren, geïnspireerd op de stijl van architect  Le Corbusier. De modellen (van Kendall Jenner tot het zeven maand zwangere model Ashleigh Good) showden er couture geïnspireerd op - u leest het goed - beton. Lagerfeld zag de schoonheid van dit weinig fashionable noch voor de hand liggend materiaal.