Festivalkoorts: 5 kleinere toppers in België

Geüpdatet op 16 Juli 2014 door ELLE België
Festivalkoorts: 5 kleinere toppers in België

festivalkoorts

Elke zomer verandert België in een festivalparadijs met concerten in elke uithoek van het land! Geen tickets voor de grote festivals kunnen scoren? Wij selecteerden vijf leuke alternatieven.

Rock Werchter moeten missen? En heb je ook al geen kaartje voor Tomorrowland of Pukkelpop kunnen bemachtigen? De grote festivals zijn voor je het weet uitverkocht en daar sta je dan... met tal van geweldige alternatieven! Elk weekend vind je wel een festival... Check onze selectie:

1/

les ardentes

Les Ardentes // 10 – 13 juli (Luik)

Luik: niet alleen thuis van de heerlijke Luikse siroop, maar ook van een van de gezelligste festivals van het land! Les Ardentes staat helemaal in het teken van urban en electro en brengt niet alleen grote namen zoals Stromae, MIA en Massive Attack, maar geeft ook ruimte aan nieuw talent. Ook mode krijgt een plaatsje op dit stadsfestival: de crew loopt er erg fashionable bij met outfits van Fred Perry.

De kaarten vliegen de deur uit, dus haast je naar de website voor jouw ticket.

2/

10 days off

10 Days Off // 17 – 27 juli (Gent)

10 dagen lang dansen? Daarvoor moet je op het Gentse 10 Days Off zijn. Het feest-zonder-einde gaat door in de Vooruit en loopt gelijk met de legendarische Gentse Feesten. Topdj’s als Richie Hawtin, Dave Clarke en Erol Alkan brengen je de zwoelste techno en house beats. 10 Days Off viert dit jaar haar 20ste en tevens allerlaatste editie, reken er dus maar op dat het een onvergetelijk feest wordt!

Voor tickets en info, ga naar de website.

3/

dour festival

Dour Festival // 17 – 20 juli (Dour)

Helemaal verscholen tegen de Franse grens vind je Dour Festival in het gelijknamige dorpje. Vier dagen lang bezetten artiesten van over de hele wereld en van uiteenlopende genres acht verschillende podia. Van hiphop tot soul, electro, folk, hardcore en techno - elke dag feest tot in de vroege uurtjes!

Check de volledige line-up op www.dourfestival.be.

4/

lokerse feesten

Lokerse Feesten // 1 – 10 augustus (Lokeren)

Nog zo’n leuk stadsfestival! 10 dagen lang wordt het centrum van Lokeren omgetoverd tot een muzikaal walhalla met een indrukwekkende line-up en een hoop leuke randactiviteiten. Staan dit jaar onder andere op het programma: The Opposites, Blink 182, The Subs, Arsenal en Neil Young & Crazy Horse.

Snel wezen is de boodschap! Tickets koop je via de website.

5/

we can dance

WECANDANCE // 9 – 10 augustus (Zeebrugge)

WECANDANCE is nog maar aan haar tweede editie toe, maar is nu al een gevestigde waarde onder fashionista’s en muziekliefhebbers. Zwoele muziek, een geweldige locatie op het strand, een aantrekkelijk publiek en liefde voor mode - het zit allemaal in de WECANDANCE cocktail! Dresscode alert: dit jaar krijgt het festival een Egyptisch kleedje, laat je voor de dresscode inspireren door ons moodboard.

Meer info en tickets vind je op de website.

(Stagiaire Natalia Tjurina)