In Beeld: Dior Haute Couture

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
In Beeld: Dior Haute Couture

Dior6Geschiedenislesje in het Parijse Musée Rodin gisteren. Meester van dienst: Raf Simons! 

De Haute Coutureweek draait op volle toeren in Parijs, gisteren waren Raf Simons en zijn Dior collectie aan de beurt. Onze landgenoot koos opnieuw voor het poëtische Musée Rodin en liet zijn modellen in een spiegelpaleis/bloemenfestijn paraderen. Duizenden witte orchideeën (met dank aan Mark Colle) bekleedden de spiegelende wanden van een sneeuwwit paviljoen: een blanke pagina, waarop geschiedenis zou worden geschreven! Dior3

Dior2

“Deze collectie is erg historisch,” aldus de designer aan WWD. “Ik vond het een uitdaging om diep in de geschiedenis te kijken en bepaalde esthetische stromingen te moderniseren.” Zo kreeg de 18de eeuwse robe –met uitzinnig brede heupen- een minimalistische make-over, werd de twenties flapper dress van onder het stof gehaald, kregen mannelijke, Edwardiaanse jassen een moderne toets en mochten sixties rocksilhouetten ook de catwalk op. Rode draad in deze disparate trip down memory lane: Simons' maagdelijk witte, razend sexy, architecturale handtekening!

Knipoog moment? Het sobere astronautenkostuum. Jaren geleden zette John Galliano, uitgedost als ruimtevaarder, enkele grote stappen op de catwalk, gisteren stuurde zijn meer discrete opvolger een minder luidruchtige versie in de schijnwerpers. Het spektakel was minder groot, de schoonheid van het moment was dan weer overdonderend. Elk zijn stijl!

1

2