DKNY lanceert Ramadan collectie

Geüpdatet op 8 Juli 2014 door ELLE België
DKNY lanceert Ramadan collectie

DKNY

Het New Yorkse modelabel DKNY maakt haar Midden-Oosters debuut met de lancering van een kledinglijn, speciaal ontworpen voor de heilige maand.

Ongeveer anderhalve week geleden is de Ramadan van start gegaan. Deze maand wordt gekenmerkt door vasten, gebed en onthouding, van zonsopgang tot zonsondergang.

DKNY geeft met deze collectie de moslima’s de kans om zich modebewust te kleden, zonder de conservatieve idealen van de islam te overtreden. De 12-delige lijn bevat lange, vloeiende jurken en rokken, jumpsuits, broeken en overhemden met lange mouwen.

Als modellen voor de #DKNYRamadan campagne deed DKNY beroep op de Midden-Oosterse stijliconen: Yalda Golsharifi, moderedactrice van Style Magazine, en mode ontwerpster Tamara Al Gabbani.

Onlangs lanceerde het merk reeds een website in het Midden-Oosten en opende ze er verschillende winkels. DKNY is niet het enige high fashion label dat zich richt op de Oosterse fashionista’s. Eerder dit jaar showde Karl Lagerfeld zijn Chanel Resort 2015 collectie in Dubai, die een moderne interpretatie van de Oriënt was.

(stagiaire Elisabeth Devue)

(Stagiaire Elisabeth Devue)