Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 7 Juli 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsZoom op onze eigen Royal Wedding in Rome. Nicole Ritchie keert terug naar reality-TV en Iris Van Herpen wint een prestigieuze modeprijs. 

Belgisch huwelijk in Rome: prins Amedeao, de oudste zoon van prinses Astrid, stapte er in het huwelijksbootje met de Italiaanse Lili Rosboch. Die laatste koos voor haar grote dag een kanten creatie van niemand minder dan Valentino –die eerder ook de bruidsjurk van de Zweedse prinses Madeleine ontwierp. De bruid droeg ook de art deco tiara die in de jaren 20 voor het eerst door koningin Astrid werd gedragen en later ook op Paola en Mathilde werd gespot.

Amedeo LIli 2

Amedeo Lili 3

Proficiat Iris van Herpen! De Nederlandse ontwerpster wist dit jaar de ANDAM Fashion Award weg te kapen, een prijs die jong talent een duwtje in de rug geeft. Van Herpen ontvangt een geldprijs én wordt een jaar lang gecoacht door mode-tycoon François-Henri Pinault. Die laatste wil haar de kans geven meer op het product zelf te focussen, terwijl zijn team de business kant van haar label overneemt. Iris van Herpen is vooral bekend om haar structurele 3D-ontwerpen.

Ook Nicole Ritchie heeft reden tot feesten. De reeks filmpjes die ze sinds lang onder de naam #CandidlyNicole online zwiert, werd opgemerkt door de Amerikaanse TV-zender VH1. Resultaat: de ster krijgt (opnieuw) haar eigen reality-show. In tegenstelling tot haar begindagen in The Simple Life, zal de serie nu vooral focussen op haar werk als accessoireontwerpster en haar gezinsleven naast rocker Joel Madden.