Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 1 Juli 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsDries Van Noten krijgt opnieuw een expo, Pippa Middleton verklaart haar beruchte bruidsmeisjesjurk en Rihanna bekent kleur. 

Ronde twee voor Dries Van Noten: zijn succesvolle expo in het Parijse Les Arts Décoratifs krijgt een staartje in eigen land. Vanaf februari 2015 kan je in Antwerpen terecht voor een diepgaande analyse van zijn werk. De tentoonstelling wordt rond hetzelfde concept als de Franse voorganger opgebouwd: een verzameling kunstwerken en creaties die Van Notens inspiratie aanzwengelen.

Oranje boven! Rihanna bekent kleur en dat is die van onze Noorderburen. De zangeres uit Barbados ontpopte zich dit WK vreemd genoeg tot een overtuigde fan van het Nederlandse elftal, een passie die ze enthousiast via sociale media deelt. Benieuwd of ook zij een juichpak bezit…

Pippa Middleton laat nog eens van zich horen. De Britse socialite gaf gisteren een interview in de Today Show en deed een boekje open over haar veelbesproken bruidsmeisjesjurk. Die was eigenlijk zo onopvallend mogelijk bedoeld: “Het plan was een simple witte jurk te dragen die zou ‘samenvallen’ met Kate’s sleep. Ik zou op die manier een soort verlenging van haar eigen jurk vormen. De massale aandacht ervoor is wel flatterend, maar ook een beetje gênant –het was echt niet zo bedoeld.” Woopsy Daisy…

Marc Jacobs gaat Diesel, Calvin Klein en co achterna met een campagne via sociale media. Een maand geleden konden fans van het label onder de hashtag #CastMeMarc hun kandidatuur indienen als gezicht van de aanstormende wintercollectie. Zo’n 70,000 mensen waagden hun kans, 30 ervan haalden daadwerkelijk de fotostudio. Een campagne vol “echte mensen” dus, die vandaag wordt onthuld.