4 x redenen waarom online daten best leuk kan zijn

Geüpdatet op 28 Juli 2014 door Britt Valkenborghs
4 x redenen waarom online daten best leuk kan zijnThinkstock
Online daten
Thinkstock

Hoewel online datingsites en apps intussen goed ingeburgerd zijn, heersen er toch nog steeds wat vooroordelen hiertegenover. Onderstaande redenen bewijzen waarom online dating toch het proberen waard is. 

1 Geld besparend
Eerlijk is eerlijk, elk weekend uitgaan om nieuwe dates te zoeken is gewoon duur. Online daten is een leuke manier om zonder al deze extra kosten, toch mensen te leren kennen. Pluspunt: je spaart je kostbare centjes gewoon op voor een avondje uit met alles erop en eraan. Speciaal voor de persoon die je echt wel ziet zitten.

2 Je voelt je comfortabeler
Dankzij online daten wordt de eerste keer dat jullie elkaar in het echte leven zien spannend, maar kennen jullie intussen elkaars interesses en levert dit meteen leuke gespreksonderwerpen op. Misschien kunnen er intussen zelfs al een paar casual mopjes gemaakt worden om het ijs te breken.

3 Je beslist over je eigen eerste indruk
De eerste indruk bepaalt of iemand verder met je wil of niet. In amper één of twee seconden vormt je date zich al een beeld van jou waardoor ze eigenlijk dan al beslissen of hij/zij je ziet zitten of niet. In het digitale tijdperk ben je je eigen PR-manager, en breng je dus op een originele manier je beste kantjes naar boven.

4 Het is tijdbesparend
Tegenwoordig hebben we met z’n allen minder tijd, en blijven er dus ook minder mogelijkheden over om de liefde van je leven te ontmoeten. De digitale hulpjes kunnen best van pas komen om de tijdverspillers er alvast uit te filteren, en alle kostbare tijd aan de juiste mensen te besteden.