Campaign for wool Antwerp

Gepubliceerd op 28 Juni 2014 door Christin Ho
Campaign for wool Antwerp

campaignforwool

Hou alvast je agenda vrij vanaf 22 oktober, want dan vindt in Antwerpen de Wool Week plaats. Gerenommeerde en beginnende ontwerpers stellen hun werk tentoon en onthullen waarom wol een belangrijke plaats inneemt in hun dagelijkse leven.

De expo kadert binnen Campaign For Wool, waarbij leidende wolorganisaties zich wereldwijd verenigen om de bijzondere eigenschappen van wol onder de aandacht te brengen en zo de verkoop ervan stimuleren om de schapenhouders en de textielindustrie te ondersteunen.

Verschillende activiteiten worden georganiseerd om wol in de kijker te zetten. Modejournaliste Veerle Windels cureert een expo met kledingstukken van designers die graag met wol werken. Christian Wijnants (winnaar van de Woolmark Prize in 2013), Tim Van Steenbergen, Walter Van Beirendonck, Kim Stumpf, Anna Heylen, Jan-Jan Van Essche, Damien Fredriksen Ravn, Ilja Frunt, Ann Demeulemeester, Jantine Van Peski, Tom Van der Borght en Stephan Schneider hebben reeds toegezegd. Ook beginnend talent wordt niet vergeten. Jo Woojic en Laure Severac, studenten aan de Antwerpse Modeacademie, krijgen de kans om een silhouet uit hun afstudeercollectie te tonen.

Daarnaast wordt een indrukwekkende wolroute 'Tour de Wool' uitgestippeld langs bekende modezaken in Antwerpen.

Meer info volgt.

LEES OOK: Winterse wolletjes: Voor elk wat wols