6 verleidtips voor verlegen zieltjes

Gepubliceerd op 30 Juni 2014 door Britt Valkenborghs
6 verleidtips voor verlegen zieltjes
verleiden
Thinkstock

Ook introverte personen willen graag vlot flirten en verleiden. Toch lijkt dit vaak heel wat makkelijker gezegd dan gedaan. Als je zelf liever geen initiatief neemt, hebben we 6 bruikbare tips voor jou. 

1. Trek erop uit in je eentje
Het is minder eng om een vrouw aan te spreken die alleen staat, dan wanneer ze omringd wordt door een groep vriendinnen. Je hoeft natuurlijk niet in je eentje uit te gaan. Maar als je graag aangesproken wil worden door een knapperd in de buurt, zorg er dan voor dat je regelmatig bereikbaar staat.

2. Let op met oogcontact
Een fout die regelmatig gemaakt wordt door onervaren flirters, is om met iedereen in de ruimte voortdurend oogcontact te zoeken. In dit geval stuur je verkeerde signalen uit. Namelijk dat je wanhopig op zoek bent naar wat menselijk contact. Ook hier geldt het motto: less is more. Kies zorgvuldig wanneer en naar wie je kijkt. Even rondkijken is best prima, glimlachen ook. Maar voortdurend iedereen in de ogen staren zal zeker niet in je voordeel werken.

3. Selecteer je uitvalsbasis
Ben je vastberaden om iemand nieuw te ontmoeten? Kies dan niet zomaar het eerste het beste café om de hoek. Kies een plaats die bij je past. Een low-key, comfortabele omgeving is ideaal. Onze voorkeur gaat uit naar gezellige cafés en koffiebars. Hoe minder intimiderend te omgeving is, hoe sneller je een babbeltje zal kunnen slaan.

4. Hou jezelf bezig
Er is niets boeiender dan een vrouw die druk bezig is en schijnbaar geniet van wat ze doet. Lees je graag? Neem een boek mee naar je favoriete koffiebar en amuseer je. De nieuwsgierigheid van de geïnteresseerden rondom je wordt hier zeker mee gewekt.

5. Glimlach
Dit is misschien wel de belangrijkste tip uit het lijstje. Het klinkt misschien cliché, maar doorgaans zijn gelukkige mensen nu eenmaal aantrekkelijker dan ongelukkige. Natuurlijk hoef je geen uur lang met een glimlach op je gezicht te zitten. Op het juiste moment een klein lachje naar de persoon die je wel ziet zitten, volstaat.

6. Leg je verwachtingen niet te hoog
Je verwachtingen meteen hoog leggen wanneer je uitgaat, zal ervoor zorgen dat je regelmatig teleurgesteld zal thuiskomen. Geniet gewoon van het moment en speel in op de omstandigheden. De mooiste dingen gebeuren meestal onverwachts.