Eindelijk bewezen: Een onenightstand is goed voor je

Geüpdatet op 25 Juni 2014 door Britt Valkenborghs
Eindelijk bewezen: Een onenightstand is goed voor je

onenightstand

Als je al zenuwachtig wordt van de gedachte aan een onenightstand omdat het slecht zou zijn voor je eigenwaarde, kan deze studie je misschien wel geruststellen. Casual seks blijkt immers niet zo slecht te zijn. Integendeel zelfs! 

Casual seks blijkt nog steeds een taboeonderwerp te zijn. Een lange tijd werd er gedacht dat onenightstands slecht zouden zijn voor je zelfvertrouwen. Maar een recent gepubliceerde studie van de New York University bewijst het tegendeel. Seks met iemand die je niet vaste partner is draagt bij aan een gelukkiger leven.

Het onderzoek vroeg aan enkele NYU studenten om gedurende 12 weken een dagboek bij te houden, waarin ze neerschreven hoe ze zich voelden na een onenightstand. De resultaten waren verrassend! Zo blijkt dat de studenten zich over het algemeen beter voelen in hun vel, en een lagere kans vertonen tot depressie of angstgevoelens. Bovendien blijken vrouwen trouwens evenveel van casual seks te genieten dan mannen. Blij dat dit vooroordeel eindelijk van de tafel kan worden geveegd.

LEES OOK: Watch. Verliefd vanaf de eerste swipe