5 slechte gewoontes die je seksleven saboteren

Geüpdatet op 9 November 2015 door Britt Valkenborghs
5 slechte gewoontes die je seksleven saboteren

5 gewoontes die je seksleven saboteren

Niet iedereen komt er graag voor uit, al kent elke relatie wel een inactief moment in het seksleven. Verwijt jezelf niks. Het kunnen enkele kleine, onschuldige gewoontes zijn die ervoor zorgen dat je niet in de stemming raakt. 

1/

1. Je bent verslaafd aan je smartphone
Je gaat niet slapen zonder eerst Facebook, Twitter en Instagram te checken. Je checkt een laatste keer je mails en daarna hoop je ook nog enkele levels in Candy Crush te voltooien. Leuk, maar het kan wel je seksleven verpesten. Let erop dat je niet meer tijd besteed aan spelletjes speelt met technologie, dan dat je spelletjes speelt met je partner in bed.

2. Je kijkt veel romantische tv-shows
Hoe heet die seksscènes in je favoriete tv-serie ook lijken, vaak zijn ze verre van realistisch. Deze onrealistische standaard kan een belangrijke reden zijn waarom je heel wat minder enthousiast bent in bed. Haal dat beeld van jouw favoriete, halfnaakte tv-show hottie dus maar snel uit je hoofd. Die o zo geweldige vrijscènes zijn gewoon opgezet spel, en wat er in jouw bed gebeurt is ongetwijfeld tien keer spannender.

2/

3. Huisdieren in de slaapkamer
Er zijn momenten waarop een huisdier in je bed lekker warm en knus lijkt, en er zijn momenten waarop ze niets in de slaapkamer te zoeken hebben. Hoe vanzelfsprekend dit ook lijkt, zorg ervoor dat je huisdieren niet altijd in de slaapkamer aanwezig zijn. Ze zorgen namelijk voor een groot gebrek aan privacy en bederven daarom de mood.

4. Te weinig sport
Een gezonde geest in een gezond lichaam... dat geldt ook voor je seksleven! Sporten zorgt ervoor dat je sneller in de stemming raakt. Een andere belangrijke mood-killer is stress, en door op voorhand een uurtje te sporten reageer je die emotionele stress af en voel je jezelf snel weer beter.

3/

5. De WK-gekte
Je hecht meer belang aan het WK dan aan je bedprestaties, need we say more?

LEES OOK: Seks maakt Belgische vrouwen gelukkig