Getest: The Jane Antwerpen

Geüpdatet op 23 Oktober 2017 door Cookanista
Getest: The Jane Antwerpen

The Jane Antwerpen

Na mijn hopeloze poging om een tafeltje te versieren in het inmiddels gesloten Oud Sluis was ik meer dan ooit vastberaden om een tafeltje bij The Jane te bemachtigen. Een overbelaste kelner hield de spanning er nog even in maar uiteindelijk kwam het verlossende antwoord, de reservatie was binnen.

We krijgen een tafeltje vlak naast de keuken waar we alles nauwgezet kunnen volgen, waaronder ook Sergio Herman die er de plak zwaait. Naast de mooie glazen keuken hebben we ook zicht op het impressionante interieur van deze verbouwde kapel, een streling voor het oog voor menig designliefhebber.

Maar dan nu tot de essentie, het eten. Voor een restaurant dat nog maar enkele weken open is is het team al prachtig op kruissnelheid en gerodeerd. Heerlijk eten, verrassende combinaties, verfijnd tot in de kleinste details en perfect in balans. Ik kan met de beste wil van de wereld geen slecht woord over het eten zeggen, en ook de bediening was vlot en uiteraard met het heerlijk Zeeuwse accentje. Ik ga met hetzelfde gevoel buiten als bij Pure-C, overtuigd.

Ik nam het 5-gangen menu, aan de overkant ging het er iets enthousiaster aan toe met 7-gangen. Je kiest eigenlijk enkel het aantal voorgerechten (3,5 of 7) gevolgd door hoofdgerecht en dessert.

Lees het volledig artikel op Cookanista.be