Summer Of Photography @ Brussel

Geüpdatet op 27 Juni 2014 door Christin Ho
Summer Of Photography @ Brussel

bozar2

Voor de vijfde keer organiseert BOZAR EXPO de internationale biënnale "Summer Of Photography" met focus op gender relations en feminisme als uitgangspunt. Op meer dan 20 locaties in Brussel tonen 85 kunstenaars hun visie op het brede debat.

Doorheen een uitgebreid tentoonstellingsparcours bieden een 35-tal partnerinstellingen op diverse locaties in Brussel een levendig forum voor kenners, liefhebbers en een breder publiek met interesse voor fotografie en genderrelaties. Gender verwijst naar de heersende verwachtingen rond mannelijkheid en vrouwelijkheid. Deze verwachtingen zijn sociaal en cultureel bepaald en worden bijgevolg voortdurend veranderd vb. het beeld van de vrouw aan de haard en het ideaal van de vader die geld verdient om zijn gezin te onderhouden.

Volgende expo's staan zeker op ons to do lijstje:

BOZAR: Woman. The feminist avant-garde of the 1970S. Works from the Sammlung Verbund, Vienna
Deze expo geeft de stem van vrouwelijke kunstenaars uit de Verenigde Staten en Europa weer in de jaren 1970. Zij vormden voor het eerst in de kunstgeschiedenis hun eigen beeld en bepaalden de vrouwelijke identiteit op een uitdagende, radicale, poëtische en ironische manier.

bozar1BOZAR
Ravensteinstraat 23

Brussel 1000

Botanique Museum: Les diables/ De duivels - Stephan Vanfleteren
Ver weg van de Braziliaanse stadions, presenteert fotograaf Stephan Vanfleteren de Rode Duivels. Voetbalhelden zijn de verpersoonlijking van pure mannelijkheid en kracht, afgebeeld als moderne gladiatoren, zonder afstand te doen van de meest fragiele, zachte en engelachtige kanten van hun karakter.

botaniqueLa Botanique Museum
Rue Royal 236

Brussel 1210

RoSa vzw: 50 jaar strijd om gelijkheid
RoSa vzw is een documentatiecentrum gespecialiseerd in gelijke kansen m/v, gender en feminisme. De expo is opgebouwd rond grote acties van de vrouwenbeweging en portretten van voortrekkers. Voor de recente periode wordt de brug geslagen met de strijd voor de rechten van transgender personen. Beide bewegingen vinden elkaar immers in het in vraag stellen van steroetypen rond mannen en vrouwen en het verdedigen van de rechten van het individu. De expo omvat ook een herneming van de spraakmakende fototentoonstelling Planet Gender, een documentair project over gender en identiteit waarin de genderdiversiteit in onze samenleving centraal staat.

rosaRoSa Documentatiecentrum
Koningsstraat 136
Brussel 1000