DIY: Minimal rubberen halsketting

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
DIY: Minimal rubberen halsketting

coverJuwelen addict? Waarom maak je ze niet zelf? Laat je inspireren door deze tutorial:

1/
Benodigdheden
- Rubberkoord van ongeveer 20cm
- Transparante nylondraad
- Sluiting voor je halsketting
- Metalen draad van 2mm

DSCN4489-2

2/

DSCN4490-2

DSCN4495-2

DSCN4497-2

Stap 1:
Bind de nylondraad vast aan de metalen draad. Je gebruikt best wat plakband zodat het nylon zeker niet loskomt. Schuif het rubber vervolgens over de metalen draad. Door deze truc zit de nylondraad al meteen op de juiste plaats. Het nylon wordt het koordje van de halsketting. Doordat het bijna onzichtbaar is, zal het rubberen deel van je juweel schijnen te zweven. Als je de rubberdraad volledig over de metalen draad heen hebt geschoven, knip je de uiteinden af. Pas wel op dat je de nylondraad niet mee afknipt!

3/

DSCN4500-2

DSCN4501-2

Stap 2:
Het rubber hangt nu vast aan het nylonkoord. De metalen draad zit onder de rubberdraad, maar je ziet ze niet. Dit zorgt ervoor dat je het rubber in alle vormen kan plooien. De vorm blijft behouden. Aan de slag!

4/

DSCN4503-2

Stap 3:
Wanneer je de vorm hebt gevonden waarvan je tevreden bent, knip je de nylondraad af.  De lengte kies je zelf. Knoop nu de sluiting eraan vast. Je rekent best aan elk uiteinde van de draad 1 à 2 cm extra voor de knoop. Het teveel aan nylon kan je achteraf nog afknippen.

5/

DSCN4511-2

Voilà, je minimal rubberen ketting is af. Deze halsketting past perfect bij een festival outfit! Extra voordeel: wanneer je erop uit gekeken bent, verander je de halsketting gewoon van vorm.

6/

DSCN4513-2

DSCN4526-2

Tip:
Voor een extra touch kan je de metalen draad ook boven op het rubber gebruiken. Wikkel de draad er rond en je krijgt een andere halsketting.

(stagiaire Jolien Van Puyvelde)