Fashion news: wat je vandaag moet weten

Gepubliceerd op 18 Juni 2014 door Isabelle Vander Heyde
Fashion news: wat je vandaag moet weten

fashion newsAndrej Pejic als zeemeermin, Aaliyah krijgt een biopic en Olivier Theyskens verlaat Theory. WK-nieuws: Louis Vuitton en Gisele Bündchen mengen zich in het spel!

Sofia Coppola zet haar tanden in een ambitieus project: de regisseur wil De Kleine Zeemeermin verfilmen. Een sprookje dat wereldberoemd werd gemaakt door Disney, maar in haar oorspronkelijke vorm behoorlijk wreed en somber is. Coppola is van plan die historische versie te respecteren en stelt volop haar cast samen. Eerste grote naam: het androgyne model Andrej Pejic, die één van de zussen van de noodlottige zeemeermin mag vertolken… Benieuwd naar het resultaat van deze originele samenwerking!

Meer filmnieuws: het leven van Aaliyah wordt verfilmd. De R&B-zangeres scheerde in de jaren negentig hoge toppen, maar haar carrière kwam abrupt ten einde door een ongelukkige vliegtuigcrash. De actrice die haar mag vertolken, is Zendaya Coleman. De tienerster werd enkele jaren geleden ontdekt door Disney en schitterde sindsdien als actrice en zangeres in verschillende Amerikaanse producties. De rol van Aaliyah wordt haar eerste grote uitdaging, mogelijk een internationale doorbraak.

Olivier Theyskens is niet langer creatief directeur bij Theory. De ontwerper kwam in 2010 aan het hoofd van het label te staan en boekte veel succes met zijn romantische ontwerpen. Nu acht onze landgenoot de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging, al blijft die voorlopig onbekend. Zijn laatste werk voor Theory zal de pre-spring 2015 collectie zijn.

Het WK in Brazilië krijgt een modieus staartje: de felbegeerde wereldbeker zal opnieuw in een Louis Vuitton koffer rusten alvorens op de finale te worden uitgereikt. Het modehuis maakte in 2010 een koffertje op maat voor het WK in Zuid-Afrika, een ontwerp dat bij deze van onder het stof wordt gehaald. Voetbal en het beroemde LV-monogram: een onwaarschijnlijke match!

Ook Gisele Bündchen krijgt een rolletje in het WK. Het Braziliaanse topmodel mag op 12 juli de wereldbeker uitreiken, nog een reden voor het jonge voetbalgeweld om koste wat kost te willen winnen…